Kayseri Büyüksehirin Tohum Destegi Sürüyor

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tarim ve hayvanciliga desteklerinin sürdügünü, 1000 ton ekmeklik bugday tohumu ile 500 ton yem bitkisi tohumu dagitilacagini belirtti.

Kayseri Büyüksehirin Tohum Destegi Sürüyor
Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Büyükkiliç’in talimatlariyla Kayseri’de tarim ve hayvanciliga önemli katki saglayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Tarim ve hayvanciliga özel önem veren Baskan Büyükkiliç, bu çerçevede verdigi sözleri de yerine getirmeyi sürdürüyor. Baskan Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, bu çerçevede 24 Ekim Pazartesi günü ’Anadolu’nun Bereketi Bugday Projesi’ çerçevesinde 16 ilçede uygulanan ve yüzde 50’si Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve yüzde 50’si çiftçiler tarafindan karsilanan Bayraktar ve Tosunbey çesidi olmak üzere toplam 1000 ton ekmeklik bugday tohumlugu dagitimi gerçeklestirilecegini ifade etti.

Proje maliyetinin 13 milyon TL oldugunu, dagitiminin yüzde 50’sini yani 6 milyon 500 bin TL’lik kismina Büyüksehir Belediyesi’nin katkisi oldugunu ifade eden Büyükkiliç, projeden 30 bin dekar alanda bin 500 çiftçinin faydalanacagini kaydetti.

Ayrica 2021 yilinda toplam 413 ton yem bitkisi tohumlugu dagitildigini, bu proje ile bin 663 çiftçinin 31 bin 100 dekar alanda ekim yaptigini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “2022 yili içinde 500 ton ilkbaharda dagitimi yapilmisti. 500 ton da sonbaharda olmak üzere toplam 1000 ton yem itkisi tohumlugu dagitilacaktir. Bu proje ile 4 bin çiftçimiz 80 bin dekar alanda ekim yapacaktir. Toplam proje bedeli ise 12 milyon TL’dir” diye konustu.

Büyükkiliç, pandemi döneminde tarim ve hayvanciligin öneminin daha iyi anlasildigini, Büyüksehir Belediyesi olarak üreticilere desteklerinin büyüyerek devam edecegini vurguladi. 24 Ekim Pazartesi günü Kadir Has Kongre Merkezi yaninda Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan bugday tohumu ve yem bitkileri dagitimi töreni düzenlenecegini belirten Baskan Büyükkiliç, bu hizmetlerin çiftçilere, besicilere hayirli olmasini, ürünlerin bol kazançli ve bereketli olmasini temenni etti.
Kaynak: İHA