Doktor Tavsiyesiyle Ressam Olan Üniversiteli Genç Mahalleyi Açik Hava Sergisine Çevirdi

Antalya’nin Serik ilçesinde henüz 4 yasindayken doktor tavsiyesiyle ressamliga adim atan üniversiteli genç duvarlara yaptigi resimlerle mahalleyi açik hava sergisine çevirirken, dogadan topladigi geri dönüsüm malzemelerine çizdigi resimlerle evinin bahçesini de sanat galerisine çevirdi.

Doktor Tavsiyesiyle Ressam Olan Üniversiteli Genç Mahalleyi Açik Hava Sergisine Çevirdi
Akdeniz Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatlari 2. sinif ögrencisi Safak Çil, "Duvarlari boyadigim zaman kötü görüntüler gidiyor diye halkimiz pozitif karsilayip daha fazla takdirle karsiliyorlar" dedi.

Karma bir ekiple ocak ayinda Polonya’da yapilacak resim yarismasina katilacak olan Çil, "Yaptigim resimleri elestirenler de oluyor iyi ya da kötü ama genelde begeniyorlar. Spor salonlari, evler, kafeler belli olmuyor. Bu isler zevk isi oldugu için. Hiç umulmadik yerde evinin oturma odasinda ya da yatak odasinda bile isteyen oldu. Görenler, böyle güzel sanat oldugu için takdir ediyorlar. Duvarlari boyadigim zaman da kötü görüntüler gidiyor diye pozitif karsilayip daha fazla takdirle karsiliyorlar. Güzel sanat eserlerimiz de var halkin talep ettigi. Disariya atilmis geri dönüsümleri degerlendirmeye çalisiyoruz. Tekrar geri dönüsüme kazandirmak için topladigimiz cam siseleri boyayarak üzerine çini resimler ile motifler yapip sergiliyoruz. Halkimizin talebi iyi. Begenenler alip evine götürüyor. 2023 Ocak ayinda Kültür ve Turizm Bakanliginin düzenlemis oldugu bir sanat projesi var. Karma bir ekibimizle beraber ülkemizi Polonya’da temsil edecegiz" seklinde konustu.

Emekli ögretmen olan baba Mehmet Çil ise, oglunun resim yapmaya ilgisinin küçük yaslarda basladigini belirterek, "Oglum 4 yasindayken doktora götürdüm. Doktor bizimle konusurken ogluma bir kagit verdi resim yapmasi için. Konusmamiz bitmeden oglum hemen resmi çizip getirdi. Tekrar bir daha kagit verdi, onu da bitirdi geldi. Konusmamiz yarida kaldi yani. Daha küçükken içinde resme ilgisi vardi zaten. Okula da baslayinca açiga çikti" diye konustu.

Kaynak: İHA