Cigerle Besledigi Sokak Kedilerine Zeki Müren Dinletiyor

Amasya’da yasayan emekli polis Sadik Demirtas, sanat atölyesini mesken edinen sokak kedilerini cigerle besleyip, sonrasinda tas plakla Türk

Cigerle Besledigi Sokak Kedilerine Zeki Müren Dinletiyor
sanat müziginin unutulmaz ismi Zeki Müren’in sarkilarini dinletiyor.

Tarihi sehrin Hatuniye Mahallesi’nde bulunan atölyesinde yaptigi eserleri satan 54 yasindaki emekli polis memuru Sadik Demirtas, sabah geldiginde ilk is olarak sokaktaki kedileri cigerle besliyor. Atölyeyi mesken edinen kediler, daha sonra gramafonun önüne geçip tas plakta çalan Zeki Müren sarkilarini dinliyor. O keyifli anlara sokaktan geçenler de taniklik ediyor.

30’dan fazla kediyi beslemekten keyif alan evli ve 2 çocuk babasi Demirtas, “Onlara gramafon esliginde Zeki Müren dinletiyorum. Hem besleniyorlar hem de müzik ziyafeti çekiyorlar” dedi.

Demirtas, 1996 yilinda vefat eden sanat günesi Zeki Müren’in sarkilarini begeniyle dinledigini, müsterilerinin de bu durumdan memnun oldugunu söyledi.



Istanbul’dan gezi için geldigi tarihi kentte sarki dinleyen kedileri gördügünde çok sasirip fotograflarini çeken Nilgün Polat, “Kedilerin müzik dinlemesi müthis. Eglendikleri hallerinden belli oluyor” diye konustu.

Hatuniye Mahallesi sakinlerinden Bedriye Sanci da sokak kedilerine atölyesini açan komsusunu kutlayip, beslenmelerine destek veriyor.
Kaynak: İHA