Bos Zamanlarinda Ahsap Oymaciligi Yaparak Unutulmaya Yüz Tutmus Zanaati Yasatiyor

Zeytinburnu’nda yaklasik 30 yildir erkek kuaförlügü yapan Ufuk Er, meslegi disinda bos zamanlarinda ahsap oymaciligi yapiyor. Bu alanda eserler ortaya koyan ve oymaciligin dede meslegi oldugunu belirten Er, unutulmaya yüz tutmus zanaati yasatiyor

Bos Zamanlarinda Ahsap Oymaciligi Yaparak Unutulmaya Yüz Tutmus Zanaati Yasatiyor
Istanbul’da yasayan 46 yasindaki Ufuk Er, Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde 30 yildir erkek kuaförlügü yapiyor. Ufuk Er, dedesinin de üzerinde çalistigi ve unutulmak üzere olan ahsap oymaciligi ve naht sanati ile de ilgileniyor. Oymacilik ve naht sanati alaninda çalismalari olan Er, bu eserleri dükkaninda sergiliyor.

“Müsterilerden iyi tepkiler aliyorum”

Kuaförlükten arta kalan zamanlarinda ahsap oymaciligi ve naht sanati yaptigini belirten Ufuk Er, “Farkindalik yaratiyorum, insanlar için güzel bir etkinlik oluyor. Unutulmaya yüz tutmus, Selçuklu’dan gelen ve Osmanli’da zirve yapan zanaatimizi insanlara tanitmaya çalisiyorum. Kendi aramizda etkinlik yapiyoruz ve müsterilere tanitiyorum, bu yüzden iyi tepkiler aliyorum” dedi.



“Bize gelenler, ögrenmek istiyor”

Bu sanattan keyif aldigini söyleyen Er, "Eskiden dedem ahsap isleriyle ugrasirdi. Ondan bu tarafa ahsap isi bende ilgi kazandi. Bundan dolayi bu sanatla ugrasmayi seviyorum ve çevreme de anlatmaya çalisiyorum. Çevremden çok güzel tepkiler aliyorum. Bütün yas gruplarina karsi çalismalarimiz var, evde kullanilabilecek esyalarimiz var, bu ürünlerin yapimindan güzel karsilik aliyorum, ayriyeten tavsiye de ediyorum. Bize gelenler, ögrenmek istiyoruz diyorlar bu tabi ki ayriyeten mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

“Özellikle küçük çocuklara oyuncak hediye ediyorum”

Ortaya koydugu islemeleri nasil degerlendirdigini anlatan Er, “Elde ettigim ürünlerin bazilarini sergi ediyorum, bazilarini hediye ediyorum. Biraz da gelir elde ediyorum. Az da olsa arada siparis oluyor. Özellikle küçük çocuklara oyuncak hediye ediyorum. Yaptigim zeka oyunlarini hediye ediyorum” seklinde konustu.



“Her isi olanin mutlaka bir mesakkati olmasi lazim”

Insanin gündelik hayatinda kendi mesleginin disinda baska seylere de yönelmesi gerektigine dikkat çeken Er, “Her isi olanin mutlaka bir mesakkati olmasi lazim. Mesakkat çok önemli bir sey, dedim ya terapi çok güzel bir sey. Insani rahatlatiyor. Mesela agaci ise yarayan bir hale getiriyorsunuz ya da kullanilabilecek bir hale getiriyorsunuz. Bunlar insanlar için çok güzel bir seyler. Herkese siddetle tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA