Bingöl Belediye Baskani Arikan Açiklamasi 'Sehrimize Yeni Bir Vizyon Katiyoruz'

Faaliyete giren Bingöl Belediyesi yeni hizmet binasini çevreleyen yollar, genisletilerek estetik hale dönüstürüldü. Yeni imar yollarinin da dahil edilmesiyle bölgedeki yogun trafik nefes alir hale getirildi. Devam eden diger projelere de dikkat çeken Baskan Arikan, ’’Projelerimizi yakin gelecekte tamamlayip sehrimize yeni bir vizyon katacak ve hizmet çitamizi üst seviyeye tasimis olacagiz” dedi.

Bingöl Belediye Baskani Arikan Açiklamasi 'Sehrimize Yeni Bir Vizyon Katiyoruz'
Sehrin birçok noktasinda çalismalarini sürdüren Bingöl Belediyesi, yeni hizmet binasi çevresindeki yol aglarini tamamlayarak hizmete açti. Belediye Baskani Erdal Arikan, bina çevresindeki mevcut 2 seritli yollari 4 ile 6 seride yükseltip, yeni imar yollari da dahil ederek trafige rahat bir nefes aldiklarini vurguladi. Baskan Arikan, “Genç Caddesi ile Hastane Caddesini birbirine baglayan 3 seritli yolumuzu, yaklasik 15 metre genisletilerek 6 seritli yola dönüstürüldük. Genç Caddesi’ndeki trafigi rahatlatmak için 4 seritli yeni alternatif yol güzergahi olusturduk. Belediye hizmet binamizin ön kisminda bulunan ve trafigin yogun oldugu Istiklal Marsi Caddemizi 2 seritten 4 seride yükselttik. Tarim ve Orman Il Müdürlügü eski hizmet binasi alanindan yeni imar yolu açarak, yollarimiza baglanti saglamis olduk. Telekom Kavsagi ile askeri alanin 1. nizamiye kapisina kadar olan 3 seritli yolumuz yenileme çalismalari çerçevesinde 6 seride çikarildi. Tugay Kavsagina kadar olan kisim için de Milli Savunma Bakanligi ile imzaladigimiz protokol çerçevesinde önümüzdeki günlerde yikilip genisletilecek. Bu sayede Telekom Kavsagi ile Tugay Kavsagi arasi 6 seritli çok genis bir yol agina kavusacak’’ diye konustu.



’’Yeni imar yollari yeni alternatifler oldu’’

Belediye binasi arkasinda açilan 4 seritli yeni imar yoluyla Genç Caddesini, Yenisehir Mahallesi, Yesilyurt Mahallesi ve Besyol mevkii ile birlikte diger mahallelere bagladiklarini aktaran Baskan Arikan, ’’Ayrica Tarim ve Orman Il Müdürlügünün Düzagaç’taki yeni binasina tasinarak arsasinin belediyeye devredilmesiyle o bölgede de yeni imar yolu açtik. Bu yolumuzla birlikte Belediye Binasi ile Yenisehir Mahallesini bir birine baglayip, özellikle Hastane Caddesi’ndeki baglanti yollarindaki tikanikliklari ve aksamalari ortadan kaldirmis olduk. Yogunluk nedeniyle trafigin aksadigi Telekom Kavsagindaki trafik yogunlugu da, genisletilmis yollar ve yeni imar yolumuzla birlikte tarih olacak. Trafik akisina yönelik düzenlemeler de, yakin zaman Emniyet Müdürlügü ve Il Trafik Komisyonunca belirlenecek. Bu sayede Telekom Kavsagi’ndaki karmasa da ortadan kalkmis olacak. Daha önce iki ve üç aracin yan yana gitmekte zorlandigi yollarimizi, 6 aracin rahatlikla kullanabilecegi genislige kavusturduk. Araç sahiplerinin yasadigi sikintilar tarih olurken, yaya güvenligini de en üst seviyeye çikarmis olduk. Bu bölge, bir yürüyüs yolu olarak da kullanilabilecek. Yine bu bölgemizde Çevre düzenlemesini de yaparak yepyeni bir yasam alani olusturacagiz. Bu bölge, Bingöl merkezin önemli bir simgesi haline dönüsecektir. Belediye hizmet binasi çevresindeki tüm bu çalismalarimiz, kar tanesi isiklandirma sistemimizle de taçlandirdik. Bu bölgeyi kullanan vatandaslarimiz, eski köhne görüntüler karsisinda yepyeni görünüm görünce güzelligi hissediyorlar. Memleket askiyla çalismalarimizi sürdürüp, kalici eserler insa etmeye devam edecegiz insallah’’ seklinde konustu.



’’Kültür Parki kaldirimlari genisliyor’’

Bölgedeki yol ve kaldirim genisletme ile çevre düzenlemesine ek olarak Telekom Kavsagi ile Polisevi Kavsagi arasinda Kültür Parkini hizalayan kaldirimlari da genisleteceklerini vurgulayan Baskan Arikan, ’’Burada çok güzel yürüyüs ve dinlenme alanlari olusturuyoruz. Çalismayla birlikte hem yol ve kaldirimlarimiz genislemis olacak hem de çok güzel bir sosyal alani ilimizi kavusturmus olacagiz. Bingöl’ün her alaninda yürüttügümüz çalismalarimiz hiz kesmeden devam ediyor. Kentsel dönüsüm projesi, kent meydani, eski il özel idaresi alaninda uygulanacak modern park projemiz, kurulumu devam eden asfalt plentimiz, Çapakçur Vadisi Yamaç Projesi, millet bahçesi, gençlik merkezi, 7 adet semt sahasi devam eden birçok projemizin yapim çalismalari sürüyor. Projelerimizi yakin zamanda tamamlayip sehrimize yeni bir vizyon katacak ve hizmet çitamizi üst seviyeye tasimis olacagiz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA