10 Çocugunu Boya Sandigi Ile Büyüttü

Tekirdag’da yasayan Yasar Çevikgel, 45 yildir yaptigi ayakkabi boyaciligi ile hem evini geçindiriyor hem de çocuklarini okutuyor.

10 Çocugunu Boya Sandigi Ile Büyüttü
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde yasayan 58 yasindaki Yasar Çevikgel, çocuk yaslarda basladigi ayakkabi boyaciligi mesleginde 45 yili geride birakti. Kentte yasayan insanlar arasinda “Efsane Boyaci Yasar” lakabiyla taninan Çevikgel; esi, çocuklar ve torunlarindan olusan 10 kisilik ailesine boya sandigindan kazandigi parayla bakiyor.

Meslegini ve müsterilerini çok sevdigini söyleyen Yasar Çevikgel, “45 senelik boyaciyim ben. Bizim için kapali bir yer yapilsin ve bütün boyaci arkadaslar yararlanalim istiyoruz. 45 senedir ben bir yer göremedim. Efsane olmak kolay degil. Ben burada insanlara hizmet veriyorum. Ben insanlari çok seviyorum. Insanlarda beni seviyor. Bu yüzden ben ekmegimi buradan kazaniyorum. Cumhurbaskanima, belediye baskanlarima hepsine saygim sonsuz. Ben burada bize bir yer yapilsin istiyorum. 45 senedir buradayim ben ayagim kesildi insanlardan ayak takilmasini istiyorum. Yürüyemiyorum ben. 10 kisilik bir aileyiz. Torunlarima bakiyorum. Bundan geçiniyoruz. Günde 15-20 müsteri geliyor. Ekmegimi bundan kazaniyorum. Günlük kazancim en fazla 150 lira. Çocuklarimi bu isi yapmiyor. Çocuklarimi okutuyorum. Ama kapali bir yerim olsun istiyorum. Sogukta üsüyorum” dedi.

Müsterilerin ayakkabilarini boyarken çevre dükkânlarda çalan müziklere kendini kaptiran Çevikgel, zaman zaman müzigin ritmiyle de dans ediyor.
Kaynak: İHA