Italya'da Sag Koalisyon Hükümeti Kuruldu

Italya’da seçimlerde çogunlugu kazanan sag ittifakin olusturdugu Giorgia Meloni basbakanligindaki yeni hükümet Cumhurbaskani Sergio Mattarella’dan onay aldi.

Italya'da Sag Koalisyon Hükümeti Kuruldu


Italya’da seçimleri kazanan asiri sagci Italya’nin Kardesleri Partisi’nin (Fdl) lideri Giorgia Meloni, sag koalisyon hükümetini kurdu. Cumhurbaskani Sergio Mattarella, Meloni’yi Cumhurbaskanligi sarayi Quirinale’de kabul etti. Cumhurbaskani, Fdl liderinin sundugu kabine listesine onay verdi. Italya’nin ilk kadin basbakani olan Giorgia Meloni liderligindeki hükümet, cumartesi günü Quirinale Sarayi’nda düzenlenecek yemin töreni ardindan resmen göreve baslayacak.

2017-2019 yillari arasinda Avrupa Parlamentosu Baskanligi görevini yürüten Forza Italia ve Baskan Yardimcisi Antonio Tajani yeni hükümette Basbakan Yardimciligi ve Disisleri Bakanligi görevlerini yürütecek. Lig Partisi Genel Sekreteri ve eski Içisleri Bakani Matteo Salvini ise Basbakan Yardimciligi ve Ulastirma ve Altyapi Bakanligi yapacak. Içisleri Bakanligi görevini Roma Valisi Matteo Piantedosi, Mario Draghi liderligindeki genis tabanli koalisyon hükümetinde Ekonomik Kalkinma Bakanligi görevini yürüten Lig Partili Giancarlo Giorgetti ise yeni hükümette Ekonomi Bakanligi görevini yürütecek.

Yeni hükümette Fdl Partisi’nden 9, Lig ve Forza Italia’dan 5 Bakan görev alacak. Hükümette 5 de teknokrat bakan görev yapacak.
Kaynak: İHA