Saglikta Teknolojik Is Birligi

Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi ve Siemens Healthineers Türkiye arasinda 1924 yilinda baslayan is birligi, yeni nesil laboratuvar çözümleri ile devam ediyor.

Saglikta Teknolojik Is Birligi
Türkiye’de saglik sektörünün en köklü kuruluslarindan Bezmiâlem Vakif Üniversitesi, Klinik Biyokimya Laboratuvarlari’nda bugünün ve gelecegin ihtiyaçlarina yanit vermek için Siemens Healthineers ile is birligine imza atti. Son teknolojiye sahip yenilikçi çözümlerle donatilan laboratuvarlarin açilisi 19 Ekim 2022 tarihinde yapildi. Açilista Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, Bezmiâlem Vakif Üniversitesi RektörüProf. Dr. Rümeyza Kazancioglu Siemens Healthineers Türkiye Laboratuvar ve Inovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Gürdal Sahin, Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Abdürrahim Koçyigit is birliginin kapsami ve önemi hakkinda bilgi verdi.

Yapilan is birligi ile Siemens Healthineers, Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Merkez ve Dragos Hastaneleri ile Fatih, Eyüpsultan ve Sultangazi semt polikliniklerinde bulunan Klinik Biyokimya Laboratuvarlari’nda son teknolojiye sahip yenilikçi laboratuvar çözümlerinin kurulumunu gerçeklestirdi. Siemens Healthineers tarafindan tasarlanan ileri teknolojili laboratuvar çözümlerini tercih eden üniversitenin, bu sayede Klinik Biyokimya Laboratuvarlari’ndaki ihtiyaca yeni ve yüksek standartlara sahip, yüksek hiz, kolay kullanim ve dünya standartlarinda sonuç kalitesi sunan yeni immünometrik ve klinik kimya analizör teknolojileri ile yanit veriyor.

Yenilenen laboratuvarlarin 19 Ekim 2022 tarihinde gerçeklesen açilisinda Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, is birliginin önemini su sözlerle degerlendirdi: “Türkiye’nin en önemli saglik kurumlarindan olan Bezmiâlem Vakif Üniversitesi ile birlikte ülkemizin saglik sektörünün gelisimine hizmet etmek için önemli bir is birligi gerçeklestirdik. Yenilikçi teknolojilerimizle donattigimiz bu laboratuvarlar, Bezmiâlem Vakif Üniversitesi’nin hastalarina ve saglik profesyonellerine en iyi çözümleri sunma ve Siemens Healthineers Türkiye olarak bizim de ‘saglik sektöründe herkes için her yerde çigir açan yeniliklere öncülük etme’ tutkumuzun ortak bir sonucu. Bu projemizle laboratuvar süreçlerinde yeni nesil teknoloji kullaniminin ülkemizde yayginlasmasi yolunda birlikte önemli bir adim atiyoruz.”

Açilista laboratuvarlarin özellikleri hakkinda bilgi veren Siemens Healthineers Türkiye Laboratuvar ve Inovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Gürdal Sahin de su sözleri ifade etti: “Kurulusundan bu yana zamaninin ötesinde olmayi basarabilen ve saglik sektörüne sundugu katkilarla tarihimizde çok önemli yeri olan Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi ile bu önemli is birligine imza atmaktan ve yenilikçi laboratuvar çözümlerimizle bu degerli kurumun, sürekli gelisim hedefine katkida bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Siemens Healthineers Türkiye olarak Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi ve is ortaklarimiz ile gerçeklestirmis oldugumuz is birligi ile su an dünya standartlarindaki laboratuvar teknolojilerini bir kez daha ülkemize kazandirmak bizim için gurur verici. Bu önemli projenin gerçeklesmesinde Siemens Healthineers Türkiye çözüm ortaklarina Medikoset ve Yagmur Medikal’e degerli katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum.”

Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Abdürrahim Koçyigit ise is birliginin laboratuvar süreçlerindeki verimlilik, hiz ve sonuç kalitesine olan katkisini su sözlerle degerlendirdi: “Saglik alaninda teshis ve tedavide gerçeklestirilen test ve tahlil gibi islemlerin kalitesi kadar hizi da çok büyük önem tasimaktadir. Zira bazi hastaliklar için istenilen testler hizli sonuçlandirilmazsa sonuçlari vahim olabilir. Siemens Healthineers Türkiye ile gelistirilen is birligi kapsaminda kurumumuzun tüm hastane ve semt polikliniklerinde yer alan Tibbi Biyokimya Laboratuvarlari’na kurulan bu yeni sistem sayesinde laboratuvar süreçlerimizde verimlilik artisi saglayacagiz. Test, tetkik ve tahlillerde hizimiz bir kat daha artacak. Dolayisiyla hastalarimiza sundugumuz hizmetin kalitesinde de artis saglayacagiz. Öte yandan Siemens Healthineers Türkiye de bu is birligi sayesinde dolayli olarak Türkiye’nin gelecegini belirleyecek olan arastirmacilarimiz ve ögrencilerimizle yakin temas kurma olanagini bulmus olacak.”

Türkiye’nin saglik sektöründe inovasyonun iki temsilcisi bir arada

1845 yilinda, Sultan Abdülmecit’in annesi Bezm-i Âlem Valide Sultan tarafindan kurulan ve eski adi Bezm-i Âlem Gureba-i Müslimin Hastanesi olan Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi, döneminin en modern saglik kurumu olarak biliniyor. Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi, 200 yila yaklasan köklü tarihi boyunca, ilk modern ameliyathanenin kurulusundan ilk laboratuvarin açilisina, ilk modern kanser tedavisinden Behçet hastaliginin kesfine dek çok sayida yenilik ve gelismede öncü rol oynadi. Bu yenilikçi yönüyle saglik sektöründe inovasyonun en önemli temsilcilerinden Siemens Healthineers ile ortak bir misyonu paylasan Bezmiâlem Vakif Üniversitesi Hastanesi ve Siemens Healthineers arasinda yapilan ilk is birliginin geçmisi, bundan yillar öncesine, Cumhuriyet’in ilan edildigi yillara kadar uzaniyor. 1924 yilinda Cumhuriyet’in ilk röntgen cihazi, Siemens imzasiyla, o zamanki adiyla Vakif Gureba Hastanesi’nde kurulmustu. Saglik sektöründe kendi alanlarinda öncülük etmeye devam eden iki kurum, bir kez daha saglik profesyonellerine ve hastalara en iyi hizmet sunmak için güçlerini birlestirdi.
Kaynak: İHA