KYK'nin En Büyük Ögrenci Yurdu Açilis Için Gün Sayiyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 248 milyon TL bütçe ile Samsun’da yapilan, ‘ayni yerde toplu olarak bulunan en büyük yurt’ olma özelligini tasiyan 5 bin 224 ögrenci kapasiteli KYK yurdunun bir kismi yakinda hizmete girecek.

KYK'nin En Büyük Ögrenci Yurdu Açilis Için Gün Sayiyor
Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu, 12 blok halinde toplam 113 bin 186 metrekare alan üzerine insa ediliyor. Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsüne insa edilen yurtta; 8 adet yurt bloku, 2 adet sosyal tesis bloku, 2 adet çok amaçli salon, 246 araçlik otopark ve 2 adet de açik spor sahasi yer alacak. ‘Ayni yerde toplu olarak bulunan en büyük yurt’ olma özelligini tasiyan KYK yurdunun iki bloku yakinda kapilarini ögrencilere açacak.

Ilk etapta 2 bin 200 ögrenci

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci ile birlikte yurt insaatinda incelemelerde bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, "Ilk etapta 2 bin 200 ögrenci kalmak üzere binalarimizi teslim almayi planliyoruz. Çok yakin bir zamanda 2 blokumuzu devreye sokacagiz ve ögrencilerimiz burada kalmaya baslayacak" dedi.



Devasa yurt

Samsun’da devasi bir yurdun insa edildigini ifade eden Vali Dagli, "5 bin 224 kisiyi kapsayan bir yurt yapiyoruz. Su anda insaat çok hizli bir sekilde devam ediyor. Ilk etapta 2 bin 200 kalmak üzere binalarimizi teslim almayi planliyoruz. 2 blokumuzda iç isleri hemen hemen tamamlandi. Disaridaki elektrik ve yollar ile ilgili konulari su an takip ediyoruz. Çok yakin bir zamanda 2 blokumuzu da devreye sokacagiz ve ögrencilerimiz burada kalmaya baslayacak. Genel itibari ile çalismalarimiz seyrinde devam ediyor. Müteahhit de talebimiz üzerine çalismalari hizlandirmis durumda. Burasi devasa bir yurttur. 5 bin 224 ögrencilik gerçekten sosyal donatilari ile çok modern bir yurdumuzdur. Her odada 4 ögrencimiz olacak. Yaninda süit odalar benzeri, ögrencilerimizin ders çalisabilecegi bir bölümümüz var ayni odanin içerisinde. Son sistem modern yurdumuz su an bitime dogru yaklasmaktadir" diye konustu.

Kaynak: İHA