IGÜ, Van'da Ögretmenlere 'Hizli Okuma Teknikleri Egitimi' Verdi

Istanbul Gelisim Üniversitesi, Van’daki rehber ögretmenlere ’Hizli Okuma Teknikleri Egitimi’ verdi.

IGÜ, Van'da Ögretmenlere 'Hizli Okuma Teknikleri Egitimi' Verdi
Elite World Van Hotel’de düzenlenen, Egitmen Ferhat Sahin tarafindan verilen ‘Hizli Okuma Teknikleri Egitimi’ iki gün sürdü. Egitim sonunda açiklamada bulunan Istanbul Gelisim Üniversitesi Kurumsal Iletisim ve Tanitim Daire Baskani Dr. Ögretim Üyesi Bülent Degirmenci, amaçlarinin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirmak ve daha çok kitap okuma yollarini artirmak oldugunu söyledi.

Türkiye’nin birçok ilinde bu tür egitimlerin verildigini vurgulayan Degirmenci, “Geçen seneden itibaren 45 ilde bu egitimleri verdik. Neticeleri de inanilmaz derecede güzel oldu. Daha önce dakikada 200-300 kelime okuyan ögrenciler, bunu rahatça 500-600 hatta 700 kelimelere kadar çikardilar. Bu da bizleri sevindirdi” dedi.

Türkiye’de gençlerin okuma problemlerinin olduguna dikkat çeken Degirmenci, “Özellikle son yillarda sinavlarda çikan sorular, sayisal alanda dahi soru tarzlarinin paragraf tarzina dönüstügü, okudugunu anlamaya yönelik ve hiz isteyen soru tarzlariydi. Biz de, kisa sürede nasil basarili olabilirler? Neticeye nasil ulasabilirler? diye düsündük. Bu sekilde bir ihtiyaçtan ortaya çikti. Bu ihtiyaca binaen ögrencilerimize çesitli anketler yaptik. Ihtiyaçlari ve istekleri dogrultusunda bu egitimleri verdik” ifadelerini kullandi.

Rehber ögretmenlerin egitime katilimlarinin yüksek oldugunu da sözlerine ekleyen Degirmenci, Van’dan sonra Rize ve Trabzon’da da bu egitimlerin verilecegini söyledi.



22 yillik Rehber Ögretmen Helin Yagca ise egitimlerin güzel ve verimli geçtigini belirterek, “22 yillik rehber ögretmenim ve bu konuya çok ön yargiliydim. Anlayarak hizli okumanin çok da mümkün olmayacagini düsünüyordum. Oysa egitimler sadece benim için degil, tüm katilimcilar için çok verimli geçti. Artik sinav ciddi bir süreç ve ciddi bir yogunluk gerektiriyor. Sinav süreleri çok uzadi. Tabi her ögrencinin anlayarak hizli okumasi, sinav basarasini artirmasi için çok önemli etkendir. Bu anlamda Istanbul Gelisim Üniversitesi’ne tesekkür ediyorum” dedi.

Rehber ögretmen Suayip Orhan da, “Çok verimli bir seminer oldugunu düsünüyorum. Arkadaslarimdan da bu yönde olumlu geri dönüsler aliyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bundan sonrada Istanbul Gelisim Üniversitesi’nden bu tür çalismalari talep ediyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA