GTO'da Yeni Dönemin Ilk Meclis Toplantisi

Gaziantep Ticaret Odasinin (GTO) 1 Ekim’de düzenlenen organ seçimlerinin ardindan olusan 40. Dönem Meclisi, ilk meclis toplantisini gerçeklestirdi.

GTO'da Yeni Dönemin Ilk Meclis Toplantisi
GTO’da yeni dönemin ilk toplantisi olan Ekim ayi olagan meclis toplantisi Meclis Baskani M. Hilmi Teymur baskanliginda, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katilimiyla yapildi.

Toplantinin açilisinda yaptigi konusmada çok basarili bir seçim sürecini atlatarak 40. Dönemde bir arada olma sansi elde ettiklerini ifade eden GTO Meclis Baskani M. Hilmi Teymur, “Hepimizin yeni görevlerini tebrik ediyor, hep birlikte basarili bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. 124 yillik tarihe sahip, ülkemizin sayili, bölgemizin en büyük sivil toplum kurulusu GTO’da sizlerle bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. 39. dönem boyunca birlikte çalistigimiz tüm Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu üyelerimize Odamiza kattiklari deger için de cani gönülden tesekkür ediyorum. Insallah 40. dönemde birlik ve beraberlik içerisinde basarilarla dolu bir dönem yasar, basarili çalismalara imza atariz. Yeni dönem Gaziantep ve ülkemiz için hayirli olsun” dedi.



“Odamiza, sehrimize ve demokrasiye yarasir bir seçim geçirdik”

Meclis toplantisinda yaptigi konusmada Gaziantep Ticaret Odasi’nin Ekim ayinda yürüttügü faaliyetler hakkinda Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim, Oda seçimleri neticesinde olusan yeni meclisi degerlendirerek, “Gaziantep Ticaret Odasinin 40. Dönem Meclisi Odamiza, sehrimize ve ülkemize hayirli ugur olsun. Siz degerli Meclis Üyelerimiz nezdinde tüm GTO üyelerine seçimlerde gösterdikleri hassasiyet için tesekkür ediyorum. Odamiza, sehrimize ve demokrasiye yarasir bir seçim geçirdik. Simdi sira hep birlikte, tek yürek, tek ses olarak üyelerimiz, sehrimiz ve ülkemiz için çalismaya geldi. Ben, hep birlikte en güzel projelere imza atarak, adindan en çok söz ettiren Odalardan biri olacagimiza yürekten inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Komitelerimiz çalistikça biz daha güçlüyüz”

Baskan Yildirim, Meslek Komite Üyelerinin genç ve dinamik üyelerden olustugunu söyleyerek, “Bu gençligi kullanmaliyiz. Büyüklerimizin tecrübeleri ile Odamizin bilgi birikimi ile kurumsal hafizasi ile bu gençligi birlestirmeliyiz. Bir seyin altini çok net çizmek istiyorum. Komitelerimiz çalistikça, komitelerimiz sektörlerindeki gelismeler ile ilgili bizi besledikçe biz çok daha güçlüyüz. Daha dogru aksiyonlar aliriz. Çünkü komiteler; bizim sahadaki gözümüz, kulagimiz. Sektörel sorunlar noktasinda bizim tetik noktamiz komiteler Unutmayin ki, Gaziantep ticari hayatinin temsilcisi olan Gaziantep Ticaret Odasinin aktifligi ve gücü komitelerin aktifligi ile dogru orantilidir” seklinde konustu.



“2023 yili aydinlik görünmüyor”

Meclis toplantisinda yaptigi konusmada IMF tarafindan yayinlanan Dünyanin Ekonomik Görünümü Raporu’nu degerlendiren GTO Baskani Tuncay Yildirim, 2023 yilinin aydinlik görünmedigini ifade ederek, “Rapor küresel ekonomi için iyimser olmaya çalismis ama yine de tablo pek de iç açici degil. Raporda, 2023’de dünyada ticaret hacmi artisinin ciddi biçimde hiz kesecegi, ortalama büyümenin daha da düsecegini buna paralel olarak enflasyonun da gerileyecegi öngörülüyor. Gelismis ekonomilerin 2023’de ciddi bir büyüme kaybi yasamasi bekleniyor. IMF raporu özetle bize sunu söylüyor, küresel sistem 2023 yilinda 2022 yilindan daha kötü bir durumda olacak. Ekonomiler büyüme sorunlari çekecek ve bunun için enflasyon artislarini frenlemekle ugrasmak zorunda olacaklar. Küresel ekonomide önümüzdeki dönem enflasyonu düsürebilmek için faizlerin artmaya devam edecegi, talebin ve yatirimlarin kisilacagi bir dönem olacak. Bütün bu sikilastirici politikalarin neticesinde dünyada üretim düsecek, büyüme düsecek. Sonuçta uluslararasi ticaret hacmi de düsecektir. Bizler de elimizden geldigince bu tabloya hazir olmaya çalisacagiz. Üyelerimizin yaninda durmaya devam edecek, bu zorlu kosullardan en hafif hasarla çikmalarina katki saglayacagiz. Krizleri, zorluklari firsata dönüstürebilmek için projeler üretecek, tüm faaliyetlerimize bu yönde sekil verecegiz. Finansmana erisim gibi pek çok sikintili konuda çözüm arayislarimiza devam edecegiz. Umut ediyorum ki 2023 yilini birlik ve beraberlik içerisinde gögüsleyerek, zorluklarin da üstesinden gelecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA