Evliya Çelebi Hastanesi'nde 'Kirmizi Kod Fiili Yangin Tatbikati' Gerçegi Aratmadi

Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Ana Bina ve Ek Bina, Vefa Psikiyatri Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ek Binasi’nda, koordinasyon saglanarak isbirligi içerisinde HAP Baskani, Bashekim Dr. Ögr. Üyesi Sertas Erarslan Koordinatörlügünde Hastane HAP Planlari Kirmizi Kod Fiili Tatbikati gerçeklestirildi.

Evliya Çelebi Hastanesi'nde 'Kirmizi Kod Fiili Yangin Tatbikati' Gerçegi Aratmadi
Her an, her türlü afete ve olumsuzluklara hazirlikli olunmasi amaciyla yapilan tatbikatta, yangin, bina bosaltma, hasta ve personel tahliyesi, yaralilar için yatak ayarlanmasi, ameliyathanenin hazir hale gelmesi, güvenlik önlemleri, psikolojik danisma destegi saglanmasi konularinda çalisma yapildi.

Kütahya Il Saglik Müdürlügü, Kütahya Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü, Kütahya Belediyesi Itafaiye Amirligi, Çinigaz, Tedas, Hastane Sivil Savunma Birimi ile personelin katildigi tatbikat sonunda bir açiklama yapan HAP Baskani, Bashekim Dr. Ögr. Üyesi Sertas Erarslan, “Temennimiz Dogal afet ve felaketlerin hiç yasanmamasidir. Fakat yasanmasi halinde her zaman hazirlikli olmak mecburiyetindeyiz. Bunun için planlanan tatbikati basarili sekilde gerçeklestirdik. Katilim saglayan tüm personellerimize ve diger kurumlardan misafirlerimize tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA