Birçok Ülkeye Ihraç Ediliyor Açiklamasi Kivinin Bahçede Kilosu 10 TL

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden İçel’de kivinin fiyati bahçede 10 TL’den baslarken, yurt içinin yani sira Avrupa ülkeleri, Balkanlar ve Azerbaycan’a ihraç ediliyor.

Birçok Ülkeye Ihraç Ediliyor Açiklamasi Kivinin Bahçede Kilosu 10 TL
Yas sebze ve meyve üretiminde ilk siralarda yer alan İçel’de her ay yeni ürünlerin hasadina geçiliyor. Son olarak, son yillarda üretiminde ciddi bir artis gözlenen kivide hasat basladi.

Yaklasik dönümde 4 ton ürün alinan kivi bahçelerine sabahin erken saatlerinde gelen isçiler ürünleri tek tek toplayarak iç ve dis piyasaya göndermek için hazirliyor. Geçtigimiz yil bahçede 8 TL’den alici bulan kivi yüksek enflasyona ragmen yüzde 20 artisla en az zamlanan meyvelerden oldu. Bahçede 10 TL’den alici bulan kiviyi, üreticiler fiyati en uygun meyve olarak tüketiciye sunduklarini aktardi.

Bu yil verim daha iyi

İçel’in Erdemli ilçesinde tarimla ugrastiklarini belirten Mustafa Serin, ”Kivi bahçesinde hasat yapiyoruz. Yaklasik dönümde 4 ton civarinda kivi bekliyoruz. Bu ayin sonuna kadar hasat yapacagiz. Bu yil fiyatlarimizda geçen yila nazaran çok bir artis olmadi. Geçen yil 8 liradan giden mahsulümüz bu yil 10 liradan gidiyor. Tüketici için bu yil en uygun meyve diyebiliriz. Geçen yila nazaran bu yil verim daha iyi” diye konustu.

Hasat yaptiklarini aktaran üretici tüccar Ibrahim Okur ise” Hasat ettikten sonra ürünü ambalaj yapiyoruz. Istege göre, yurt içinde basta Istanbul, Ankara, Izmir ve Konya basta olmak üzere birçok yere sevkiyat yapiyoruz. Bunun yani sira Avrupa, Balkanlara ve Azerbaycan’a ihraç ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA