Alkolmetreye Üflememek Için Elinden Geleni Yapti...'Ekmegimden Olurum'

Bursa’da trafik polis ekiplerinin uygulama noktasindan kaçarken bir diger uygulama noktasinda yakalanan sürücü, alkolmetreye üflememek için polislere uzun süre dil döktü. Polisin "üflemezsen ehliyetine 2 yil el koyacagim" demesi üzerine sürücü, “Beni tutuklayin, ekmegimden olurum” dedi. Alkolmetreye üfleyen sürücü 0.47 promil çikinca ekiplere, “Beni yanlis anladiniz agabey” ifadelerini kullandi. Polis ile sürücünün ilginç diyalogu saniye saniye kameraya yansidi. Çikan alkol sonucu sinir altinda kaldigi için sürücünün ehliyetine el konulmadi

Alkolmetreye Üflememek Için Elinden Geleni Yapti...'Ekmegimden Olurum'
Olay, merkez Osmangazi Ilçesi Altiparmak Caddesi üzerindeki uygulama noktasinda yasandi. E. A. yaninda bulunan arkadasi ile 16 KPV plakali otomobiliyle seyir halindeyken, polis ekiplerinin cadde üzerinde kurdugu uygulama noktasini görünce ara sokaktan kaçmak istedi. Fakat girdigi ara sokakta da trafik polislerini gören Arslan, bu kez de aracini "park ediyormus" gibi yapti. Durumu anlayan polisler, E.A.’dan ehliyet ve ruhsat istedi. Bir süre arkadasiyla ekiplere direnen E.A ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildi. Sürücünün hal ve hareketlerinden süphelenen polis ekipleri sürücüye alkol testi yapmak istedi. Alkol testini duyunca çesitli bahanelere siginan sürücü alkol metreyi üflememek için dakikalarca polis memurunu oyaladi.

“Ekmegimden olurum”

Bir süre alkol testini kabul etmeyen sürücü, “Ben minibüs soförüyüm. Abi trafikte degilim aracimi buraya park ettim” diyerek kendini savunmaya çalisti.

Daha sonra çesitli bahaneler üreten sürücü bu kez de “Dolmus soförüyüm. Gözünü seveyim, ekmegimden olurum” diyerek kendini kurtarmaya çalissa da önüne gelen alkolmetreyi görünce “Beni tutuklayin” dedi.

Bir süre polis memurunu oyaladiktan sonra alkol metreye üfleyen sürücü 0.47 promille sinirin altinda çikti. Polis memurunun “Yasal sinirin altindasiniz” diye belirtmesi üzerine Arslan, yasadigi arbedeyi bir kenara birakip “Beni yanlis anladiniz” diyerek rahat bir nefes aldi.
Kaynak: İHA