Serbest Dalis Dünya Sampiyonasi Kas'ta Basladi
Dünya Sualti Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 6. Serbest Dalis Dünya Sampiyonasi, Antalya’nin Kas ilçesinde kortej yürüyüsüyle basladi.

CMAS Baskani Anna Arzhanova, organizasyonun düzenlenmesine katkida bulunanlara tesekkür ederek, “Bir ifade var, “Kas baska” diyoruz. Kas, serbest dalis ve CMAS açisindan çok özel bir yer. CMAS 6. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasinin açilis töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Zira katilimci, sporcu sayisiyla bir rekor teskil ediyor” dedi.
Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) Baskani Oguz Aydin ise Kas’in mavi derinliklerinde gerçeklesecek yarismanin heyecanini yasayacaklarini, çok katilimli yarismadan dolayi son derece mutluluk duyduklarini kaydetti.
Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas da organizasyon için Arzhanova’ya tesekkür ederek, “Kas Belediyesi olarak, bu organizasyonu yürekten destekliyoruz, devam etmesi için çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.
Yerel yönetimler olarak ilçede Sualti Sanat Parki kurduklarini ifade eden Baskan Mutlu Ulutas, “Dalisla ilgili farkindalik olusturmak ve buradaki dalis turizmini daha ileri noktalara tasimak amaciyla kaymakamlik, BAKA ve belediye olarak, Limanagzi civarinda Sualti Sanat Parki yaptik. Gelen misafirlerimiz sanat parkimiza dalis yapabiliyor. Bizler de yerel yönetimler olarak, dalis sektörünü sadece organizasyonlarla degil, projelerle de destekliyoruz” diye konustu.
2-7 Ekim’de Kas Belediyesi Incebogaz Tesisleri açiklarinda gerçeklestirilecek CMAS 6. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi’na yaklasik 40 ülkeden 120’nin üzerinde sporcu katilacak. Sampiyonada, Türkiye 8 sporcuyla madalya mücadelesi verecek.
Kaynak: İHA
Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI