Manisali Üreticiler Kendi Yemini Kendi Üretecek

Manisa Büyüksehir Belediyesi, ‘Kendi Yemini Kendin Üret Projesi’ dahilinde yüzde 75 hibe ile Ryegrass (Süt Otu) Tohumu ve 5’li Karisim Yem Bitkisi (yüzde 35 Macar Figi, yüzde 35 Yem Bezelyesi, yüzde 10 Tritikale, yüzde 10 Kilçiksiz Bugday, yüzde 10 Kislik Yulaf) Tohumu desteklemesi projesini baslatti. 26 ton 5’li karisim ve 4 ton süt otu tohumu, düzenlenen törenle Manisa Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Sube Müdürlerine teslim edildi. Muhtarlik Isleri Sube Müdürlükleri, projeden faydalanan üreticilere, tohumlarini dagitmaya basladi.

Manisali Üreticiler Kendi Yemini Kendi Üretecek
Yerelde kalkinmanin saglanmasi amaciyla 2022 yilinda 70 milyon liralik bütçesini kirsal alandaki proje ve hizmetlerine ayiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, üreticilerin yüzünü güldürecek bir çalismayi daha hayata geçirdi. Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan temin edilen 30 tonluk yem tohumu; Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirtik Santiyesi’nde düzenlenen törenle ilçelere gönderildi. Yem tohumu dagitimina Manisa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Mehmet Güzgülü, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Fen Isleri Dairesi Baskani Ugur Topkaya, Zabita Dairesi Baskani Evren Yildiz, Kaynak Gelistirme ve Istirakler Dairesi Baskani Ersoy Vitas, MHP Il Baskan Yardimcisi Muammer Babus, MHP Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, meclis üyeleri ve sube müdürleri katildi.



Usta, “Yem giderlerini azaltmasini hedefliyoruz”

Proje hakkinda bilgilendirmede bulunan Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak bu sene uygulamaya basladigimiz Kendi Yemini Kendin Üret projesinde 30 ton yem bitkisi tohumunu ilçelere sevk ediyoruz. Projede ilçelerimizden daha önce basvurular alindi. 15 ve altinda büyükbas hayvan varligina sahip, 150 ve altinda küçükbas hayvani olan üreticilerimizin hayvancilikta en büyük maliyet olan yem giderlerinin azaltilmasi konusunda destek olmak için Kendi Yemini Kendin Üret projesini devreye aldik. 26 ton 5’li karisim ve 4 ton süt otu (ryegrass) tohumunu ilçe koordinatörlerimize teslim ediyoruz. 270 üreticimiz projeden faydalaniyor. Ilçelerimizde, Ilçe Muhtarlik Isleri Müdürlükleri araciligiyla çiftçilerimize teslim edilecek ve toprakla bulusacak. Umarim bizde bu sekilde yem açigina bir katkida bulunmus olacagiz” diye konustu.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Mehmet Güzgülü de 270 üreticinin faydalanacagi 30 tonluk yem bitkisi tohumu dagitiminin hayirli olmasini diledi.

Üreticiler, yem tohumlarini teslim aliyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirtik Santiyesinde Ilçe Muhtarlik Isleri Müdürlerine teslim edilen yem bitkisi tohumlari ilçelerde üreticilere dagitilmaya baslandi. Ilçe Muhtarlik Isleri Müdürlüklerinden yem bitkisi tohumlarini alan üreticiler, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA