Mugla'da 'Saglik Turizmi' Çalismalari

Ege ile Akdeniz’in bulusma noktasinda bulunan, dogasi, iklimi, tarihi ve kültürel degerleriyle öne çikan, saglik turizminde küresel bir marka sehir olmayi hedefleyen Mugla’da Kamu özel sektör is birliginde devam eden saglik turizmi degerlendirme toplantisi Vali Orhan Tavli baskanliginda yapildi.

Mugla'da 'Saglik Turizmi' Çalismalari
Mugla Valiligi Proje Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Ahmet Esen sunum esliginde Mugla’da saglik turizminin gelistirilmesine yönelik yapilan çalismalar ve Mugla’nin temsil edildigi, katilimcilarin da yogun ilgi gösterdigi 23-26 Haziran tarihlerinde Azerbaycan’da yapilan Hestourex 4. Dünya Saglik Turizmi Fuarindaki çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Mugla Il Saglik Müdürlügü Saglik Turizmi Sorumlusu Dr. Ecz. Sabiha Alper Mugla’nin Uluslararasi Saglik Turizmi ve Turistin sagligi istatistikleri ile Saglik Bakanliginin yürüttügü Saglik Turizmi çalismalari hakkinda sunum yapti.

Mugla’daki saglik turizmi potansiyelinin gelistirilmesi, turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde saglik turisti kazandirilmasi, saglik turizmi yetki belgesine sahip olan kurulus sayisinin arttirilmasi çalismalarin sürdürüldügünü belirten Vali Orhan Tavli Mugla’nin saglik turizminde küresel bir marka sehir olmasinin hedeflendigini söyledi.



Vali Orhan Tavli Mugla’da 4 Devlet Hastanesi, 8 Özel Hastane, 1 Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, 17 Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi, 9 Muayenehane, 1 Tip merkezi, 4 araci kurulus olmak üzere toplam 44 adet saglik turizmi yetki belgesine sahip saglik kurum ve kurulusu oldugunu açikladi.

Mugla’da Saglik Turizmi yetki belgesine sahip saglik kurum ve kurulusu sayisinin 44’e, saglik turizmi sayisinin 30 bin 800 kisiye turistin sagligi çerçevesindeki basvuru sayisinin 101 bin 350 kisiye ulastigini belirten Vali Orhan Tavli, ivedilikle yetki belgesine sahip saglik kurum ve kurulusu sayisinin artirilacagini ifade etti.

Saglik tesislerindeki personelin yabanci dil egitimi kalitesinin artirilmasindan muhtelif uygulamalarla verimliligin arttirilmasina ve saglik turizmi potansiyelinin gelistirilmesine yönelik konularin istisare edildigi toplantida kamu özel sektör is birligi ile Mugla’nin saglik turizminde hak ettigi yere gelecegi vurgulandi.
Kaynak: İHA