Bingöl'de Geleneksel Kültür Ve Spor Senlikleri Sona Erdi

Bingöl’ün Genç ilçesinde kaymakamlik öncülügünde düzenlenen ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Deneyim Merkezinin de destekledigi, Geleneksel Kültür ve Spor Senlikleri sona erdi.

Bingöl'de Geleneksel Kültür Ve Spor Senlikleri Sona Erdi
10-14 Ekim tarihleri arasinda Genç Kaymakamligi öncülügünde düzenlenen Geleneksel Kültür ve Spor Senligi etkinlikleri sona erdi. Çocuklarin ve ögrencilerin öncelendigi senlige yaklasik 10 bin kisinin katildigi ögrenilirken, 5 gün boyunca okçuluk, mas güresi, mangala, ok savaslari, kol kapama, 9 tas, 3 tas ve topaç, atli cirit ile ebru sanati gibi farkli eglencelerle çocuklarin doyasiya eglenmeleri saglandi.

Senlik, Devrim Arabalari sinema filmi ve yöresel oyunlar ve ikramlarla son bulurken Kaymakam Yusuf Kaptanoglu ise etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür etti.

’’Çocuklarimizin gözlerinde ki mutluluk her seye bedeldi’’

Düzenledikleri etkinlikte tek hedeflerinin çocuklarin kalbine dokunmak oldugunu belirten Kaymakam Yusuf Kaptanoglu, ’’Genç Kent Meydaninda ‘Genç sensin’ slogani ile baslattigimiz, Geleneksel Kültür ve Spor Senligimizi insanimizdan tam not alarak bitirmenin gururunu yasiyoruz. Düzenledigimiz etkinlikle unutulmaya yüz tutmus, degerini görmemis yada göz ardi edilmis, birçok kültürel zenginligimizin çocuklarimizla ve gençlerimizle bulusmasini sagladik. Burada da gördük ki bu tür etkinliklere gerçekten de ihtiyacimiz varmis. 5 gün boyunca kurulan oyun istasyonlarinda dolu dolu vakit geçiren ve desarj olan çocuklarimizin yüzünde ki mutlulugu görünce bizlerde çok mutlu olduk. Rabbim daha iyisini yapmayi nasip etsin insallah. Bu anlamli etkinligin düzenlenmesinde emegi geçen herkesten Allah razi olsun diyorum. Hepsinin eline emegine saglik. Rabbim daha güzel projelerde bizleri bulusturmayi nasip etsin” dedi.

Kaynak: İHA