3.Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu'nda Eserler Sekilleniyor

Kusadasi Belediyesi, Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) ile Mehmet Nuri Göçen Kültür Egitim ve Sanat Vakfi is birligi ve sponsorlari destegiyle düzenlenen 3. Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu’nda sanatçilarin heykelleri sekil almaya basladi. Mermer bloklari ‘müzik’ temasiyla yontan heykeltiraslarin eserleri kentte sergilenecek.

3.Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu'nda Eserler Sekilleniyor


Türkiye’nin kültür ve sanat baskenti Kusadasi’nda bu yil 3. kez düzenlenen Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu tüm hiziyla sürüyor. Kustur mevkiinde arena alaninda gerçeklesen sempozyum, 14 günü geride birakti. Heykeltiras Hakan Sengönül’ün küratörlügünde 4 Kasim tarihine kadar sürecek olan sempozyuma Iran’dan Amin Mehrafarin, Ismail Sahandyan , Morteza Dastjerdi ile Esfandyan Moradpour , Italya’dan Bettino Francini , Estonya’dan Grekov Kirill , Belarus’tan Kiryl Krokhaliou , Moldova’dan Svetlana Melnichenko , Türkiye’den ise Hakan Sengönül ve Ozan Dursun katiliyor. Asistanligini Tunç Sendag’in yaptigi sempozyumda sanatçilarin heykelleri sekil almaya basladi.

‘Müzik’ temasiyla yontulan mermer bloklardan ortaya çikacak olan heykeller sergilenerek Kusadalilarin begenisine sunulacak.
Kaynak: İHA