Mugla'da Gerçegi Aratmayan Afet Tatbikati
Dünya Afet Risklerinin Azaltilmasi Gününde Zübeyde Hanim MTAL bahçesinde ” Farkindayiz, Haziriz” temasiyla arama, kurtarma ve yangin tatbikati düzenlendi.

Dünya Afet Risklerinin Azaltilmasi Gününde, ögrencilerin afete hazirlik ve afet sirasinda yapilmasi gerekenler konusunda farkindalik kazanmalari ve bilgi düzeyinin artirilmasi, arama kurtarma birimleri arasinda koordinasyonun ve isbirliginin güçlendirilmesi amaciyla düzenlenen etkinlikte Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Mugla Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ve Mugla Il Saglik Müdürlügü (UMKE) ekipleri tarafindan gerçegi aratmayan afet senaryolari ile arama, kurtarma ve yangin tatbikati gerçeklestirildi.
Düzenlenen programa Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Hasan Arslan, Il AFAD Müdürü Ismail Özkan, Sube Müdürleri, okul yöneticileri, ögretmenler ve ögrencileri katildi.
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan etkinlik programi Mentese Zübeyde Hanim Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Afete Hazirlik Kulübü ögrencileri tarafindan günün önemini belirten konusmalarin ardindan siirlerin okunmasiyla devam etti.
Okul Bahçesinde kurulan parkurda Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Amirligince ögrencilere yangin durumunda yapilmasi gerekenler, tahliyenin kurallari ve öncelik durumlari hakkinda yapilan bilgilendirme sunumu gerçeklestirildi.
Programin devaminda okul binasi içinde yangina karsi tahliye tatbikatina geçildi. Gerçegi aratmayan kurtarma tatbikati sirasinda Il Milli Egitim Müdürlügü MEB AKUB üyeleri, AFAD üyeleri ve gönüllüleri, Mugla Il Saglik Müdürlügü UMKE görevlileri ve Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri görevlileri tarafindan gerçegi aratmayan bir tahliye-kurtarma tatbikati gerçeklestirdi. Izleyenleri zaman zaman heyecanlandiran tahliye tatbikati basariyla tamamlandi.
