Elazig Sehidinin Babasi Evladiyla Konusmasini Anlatti

Geçtigimiz günlerde Pençe-Kilit Operasyonu’nda terör örgütü PKK mensuplarinca açilan ates sonucu sehit olan Piyade Astsubay Çavus Yusuf Atas’in polis memuru olan babasi Necat Atas, "Gelmesini istedik, tavsiye ettik ama yok dedi. ’Baba meslegimi ve ülkemi seviyorum, biz buradaki PKK unsurlarini bitirmeden gelmeyecegiz’ dedi" ifadelerini kullandi.

Elazig Sehidinin Babasi Evladiyla Konusmasini Anlatti
1 Ekim 2022’de Pençe-Kilit Operasyonu’nda terör örgütü PKK mensuplarinin açtigi ates sonucu sehit olan Piyade Astsubay Çavus Yusuf Atas, arkadaslarinin paylastigi videoda, "Benim vasiyetim, hayattan en çok istedigim sey, bir tane kiz çocugum olsun istiyorum. Eger ölürsem bir tane lösemili kiz çocugunun hayati boyunca tüm masraflarini karsilayin. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemin, babamin elini öpün" demisti. Bu video üzerine ülke genelinde birçok kisi sehit Atas’in vasiyetini yerine getirmek için destek verdi.

"Yasarken de, rahmetli olunca da bizi sevindirdi"

Sehit oglu Yusuf’un herkese karsi hayirsever oldugunu anlatan baba Necat Atas, IHA muhabirine yaptigi açiklamada oglunun her zaman asker olmak istedigini aktardi. Kendisi de polis olan baba Atas, "Güzel bir çocuktu, hayirli bir evlatti. Hayirseverdi arkadaslarina, ese dosta, komsulara herkese hayir yapan bir çocuktu. Üzüntülü bir yasantimiz olmadi, kendisinden yana bir sikintimiz da olmadi. Yasarken de bizi sevindirdi, rahmetli olunca da sevindirdi. Arkadaslarina vermis oldugu vasiyetinde kendisinin hayirsever bir kisilige sahip oldugunu hep beraber gördük. Asker olmak istedigini söyledi, ben de meslegim geregi ’Asker olmak zor’ dedim oglum. ’Sinirlarda, köylerde veyahut köylerde görev yapacaksin, merkezde kal, polis ol’ dedim. O da ’Yok baba ben asker olacagim’ dedi.

2018 yilinda sinavlara girdi, meslek yüksekokulunu kazandi. Balikesir’de gördü egitimini 2 yil. Devaminda Isparta ve Istanbul’da komando egitimini aldi. Kurada tayin yeri Kirklareli Vize çikti, birligi Hakkari çikinca oraya gitti kendisi. Askerlik zor bir meslek, kutsal da bir meslek. Orada örgüt elemanlari, PKK’lilar çoktur o bölgede. Devletimiz de Pençe Kilit Harekati baslatti o bölgede. Kendisi severek ve isteyerek gitti. Gelmesini istedik, tavsiye ettik ama yok dedi, ’Baba, meslegimi ve ülkemi seviyorum’ dedi.

‘Biz buradaki PKK unsurlarini bitirmeden gelmeyecegiz’ dedi” diye konustu.



“Kendisiyle gurur duyuyoruz"

Evladi ile gurur duydugunu vurgulayan baba Atas, devletin baki kalacagini söyledi.

Baba Atas, “Devletimiz büyük. Oglum sehit oldu ama oradaki görev bitmedi. Devletimiz PKK ve ona benzeyen tüm unsurlari yok edecektir. Oglum da bu yolda vatani için, bayragi için sehit oldu, mertebesi çok güzel. Evet, üzüldük, canimizdir. Ama elhamdülillah devletimiz baki kalacagindan dolayi sevincimiz de var. Sehadet mertebesine yükseldi. O yüzden gururluyuz, kendisinden gurur duyuyoruz" seklinde konustu.



"Vasiyeti ülke olarak yerine getirildi"

Küçük kizlarinin sehit oglu Yusuf ile birlikte büyüdügünü ve o yüzden kiz çocuklarina karsi asiri bir sevgisinin oldugunu dile getiren baba Atas, sözlerini su sekilde sürdürdü:

"Lösemi ile ilgili yapmis oldugu paylasim gerçekten bizleri de gururlandirdi. Ülkede bir yanki uyandirdi. 7’den 70’e herkes bu konuda yardim yapmak istedigini belirtti.

Bu isle ilgilenen kuruluslar oldu. O kurumdan da bizleri aradilar sag olsunlar. Çocugun vasiyeti ile ilgili memnun kaldiklarini söylediler. Kiz çocugu ile ilgili yapmis oldugu açiklama da kendisinin bir kiz kardesi var 6 yasinda. Çocugum ilk gününden beri Yusuf ile beraberdi. Çocugumuz dogdugu gün kucagina dogdu onun. Bebekligi, sürünmesi, yürümesi, ilk konusmasina Yusuf bunlara sahit oldu. Onunla beraber büyüdügü için gerçekten bir sevgisi vardi kiz çocuguna karsi. Çocuk yanlarinda büyüdügü için Yusuf’un ona karsi sevgisi demek ki kurban oldugum Allah sehit olacagini kalbine indirmis, bunu da dile döktü. O video içinde de keyifli bir sekilde diyor, ’Ben sehit olursam lösemili bir çocuga bakilsin’ vasiyet ediyor. Elhamdülillah vasiyeti yerine getirildi.

Ülke olarak yerine getirildi.

Herkes sahip çikti. Cumhurbaskanimiz, devlet büyüklerimiz, Elazig Valisi, Bingöl Valisi yani bütün ülke erkani çocugun vasiyetine sahip çiktiklarini belirttiler. Nitekim de oldu. Bizim Yusuf’umuzun vasiyetindeki gibi kizimin yaslarinda bir kiz çocugu. Allah ona da, bütün hastalara da sifa versin. Elazig Valimiz bu konuyla ilgili vasiyeti yerine getirdi. Sag olsunlar konuyla ilgilendiler, Allah onlardan razi olsun."
Kaynak: İHA