Sultangazi'de 12 Katli Binada Korkutan Yangin Açiklamasi Dumandan Etiklenen Onlarca Vatadandasi Itfaiye Ekipleri Kurtardi

Sultangazi’de 12 katli binanin otoparkinda otomobil yandi. Binada olusan yogun duman nedeniyle itfaiye ekipleri merdiven araciligiyla onlarca vatandasi tahliye etti.

Sultangazi'de 12 Katli Binada Korkutan Yangin Açiklamasi Dumandan Etiklenen Onlarca Vatadandasi Itfaiye Ekipleri Kurtardi
Yangin, saat 01.30 siralarinda Sultangazi Eski Habipler Mahallesi, Mine Sokakta bulunan 12 katli binanin otoparkinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle otoparkin içinde park halinde olan otomobil yanmaya basladi.

Dumanlari gören vatandaslar durumu polis, itfaiye ve saglik ekiplerine bildirdi. Çok sayida itfaiye ekibinin müdahalede bulundugu yanginda otoparkin içinden yogun dumanlar çikti. Otoparktan çikan dumanlar tüm binayi sardi.

Ekipleri tedbir amaciyla üst katlarda mahsur kalan vatandaslari merdiven araciligiyla tahliye etmeye basladi.

Itfaiye ekipleri, evlerinden çikmayan aralarinda yasli ve çocuklarin da oldugu çok sayida vatandasi merdiven ile tahliye etti. Ölü veya yaralinin olmadigi yanginda dumandan etkilenen bazi vatandaslar ambulansa alinarak tedavi edildi.

Yangin, itfaiye ekiplerinin çalismalari sonrasi söndürülürken alevlerin park halindeki baska araca sirayet ettigi de ögrenildi.

Polis ekipleri yanginin çikis nedenine iliskin çalisma baslatti.
Kaynak: İHA