Kazdaglari'ndan Geçen Assos Ve Troya Tünellerinin 11 Ekim'de Açilmasi Bekleniyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Çanakkale’nin Ayvacik ilçesinde Kazdaglari’ndan geçen Assos ve Troya tünellerinin Ekim ayinda açilacagini söylemesinin ardindan AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, 11 Ekim tarihinde açilacagini açikladi. Tünellerin açilmasiyla birlikte 50 dakika süren yol 5 dakikaya inecek.

Kazdaglari'ndan Geçen Assos Ve Troya Tünellerinin 11 Ekim'de Açilmasi Bekleniyor
Ayvacik ile Küçükkuyu ilçelerini birbirine baglayacak olan ve yapimina 2016 yilinda baslanan Assos ve Troya tünellerinde sona gelindi. Küçükkuyu rampalarindaki mevcut yolun konforsuz ve virajli olmasi sebebiyle çok tercih edilmeyen bu güzergah, yeni bölünmüs yolun ve tünellerin trafige açilmasi ile birlikte çok daha fazla tercih edilir hale gelecek ve bölge turizmine ciddi katkida bulunulacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Kabinesi Toplantisi’nin ardindan Assos ve Troya tünellerinin yer aldigi Ayvacik-Küçükuyu yolunun Ekim ayinda açilmasinin planlandigini söyledi.

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan da katildigi bir açilis töreninde tünellerin 11 Ekim tarihinde açilacagini belirtti.



Turan: “2 tane muazzam tünel 11 Ekim’de insallah açilisini yapacagiz”

Tünellerin 11 Ekim’de açilmasinin beklendigini belirten AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Buradan müjdeyi vermek istiyorum. Küçükkuyu tünellerimiz, rampadaki tünellerimiz, biri Troya birisi Assos ismiyle 2 tane muazzam tünel 11 Ekim’de insallah açilisini yapacagiz. Cumhurbaskanimizin, video konferans yolu ile katilimiyla Bakanimizin gelmesiyle köprünün bir anlamda bir ucunu da açmis olacagiz” dedi.



Yol süresi 50 dakikadan 5 dakikaya

Assos Tüneli - Küçükkuyu arasi 12,15 kilometre olan mesafe 2,52 kilometre kisalarak, 9,63 kilometreye düsecek. Yolun bölünmüs olarak trafige açilmasi ile yol sürüs konforu artacak ve 50 dakika olan süre de 5 dakikaya inecek. Bu durum gidis-gelis olarak çalisan yolda kazalari en düsük seviyeye indirerek can ve mal kaybini önleyecek. Is gücünde 72 milyon TL ve 36 milyon TL akaryakit olmak üzere toplamda 108 milyon TL tasarruf saglayarak ülke ekonomisine katkida bulunulacak.
Kaynak: İHA