Egitim-Bir-Sen Memura Ek Zammi Yetersiz Buldu

Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, memura verilen yüzde 2,5 ek zammi yeterli bulmadiklarini ifade ederek, “Bu oran belki atesi alir ancak közü söndürmez” dedi.

Egitim-Bir-Sen Memura Ek Zammi Yetersiz Buldu
Egitim-Bir-Sen Adana Subesi, 10 Ocak Dünya Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle basin mensuplariyla bir araya geldi. Burada bir konusma yapan Sube Baskani Mehmet Sezer, basin mensuplarinin 10 Ocak Dünya Çalisan Gazeteciler gününü kutlayarak gündeme dair önemli açiklamalar yapti.

Egitim-Bir-Sen Adana Subesi olarak 2021 yilinda pandemi kosullari altinda, zor sartlarda da olsa sendikacilik mücadelelerine devam ettiklerini ifade eden Baskan Sezer son aylarda yasanan ekonomik dalgalanmalara dikkat çekerek; "6. Dönem Toplu Sözlesme görüsmelerinde mutabakata varilan zam oranlari yasanan ekonomik dalgalanmayla memuru enflasyona ezdirecek hale geldi. Biz de bu nedenle memurun alim gücü ve refahinin arttirilmasini, aile huzurunun korunmasini talep ettik. Sayin Cumhurbaskanimiz yüzde 2,5 ilave zam açikladi.

Taleplerimiz dikkate alindigi için tesekkür ediyoruz ancak zammi yeterli bulmadigimizi ifade etmek istiyoruz. Bu oran belki atesi alir ancak közü söndürmez. Buradan bir kez daha tüm kamu görevlilerine ek protokolle ek zam talebimizi yeniliyoruz" dedi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in Sanliurfa’da Il Milli Egitim Müdürü ve bir okul müdürünü ögrencilerin ve kameralarin önünde azarladigi olayi hatirlatan Baskan Sezer, "Egitimciye yönelik siddetin son bulmasi için yillardir mücadele veriyoruz ancak bu yasanan olay çabalarimiza büyük bir darbe vurmustur. Ögretmeni korumasi gereken kisi en basta Milli Egitim Bakani’dir. Siz böyle bir olayin faali olursaniz yarin egitimciye yönelik psikolojik ve fiziki siddetle nasil mücadele edeceksiniz? Egitim çalisanlarimiz, hiç kimsenin kizginliklarini ulu orta ifade edebilecekleri konunun öznesi olamaz. Yillardir savundugumuz ve adina Belediye Modeli dedigimiz bir sistem var. Eger okullarimizdaki temizlik ve güvenlik sorununu çözmek, veliler ile idarecilerin karsi karsiya gelmesini önlemek, okullarin gerçekten hayat bulmasini istiyorsaniz okullarimiza nüfuslarina göre bütçeden pay verin. Böylece inaniyorum sayin Bakan’in da tepki gösterdigi bu sorunlar ortadan kalkacaktir" diye konustu.

TBMM’ye sunulan Ögretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bazi eksiklikler bulundugunun da altini çizen Mehmet Sezer, Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun ihtiva etmesi gerekli konular hakkinda bir bilgi notu hazirladiklarini ve muhataplarina sunduklarini da ifade etti.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana Il Baskani Mehmet Sezer konusmasini; "Bugüne kadar her açiklamamiza sinirsiz destek veren basin mensuplarimiza sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Simdiye kadar oldugu gibi bundan böyle de basin mensuplarimizin yaninda olmaya, onlarla yakindan çalismaya devam edecegiz" sözleriyle tamamladi.

Adana Ögretmenevi’nde gerçeklestirilen programa ulusal ve yerel basindan çok sayida basin mensubu katildi.

Kaynak: İHA