Seyhan Belediye Meclisinde 'Ihanet' Gerginligi

Seyhan Belediye Meclisi’nin 2022 yili ilk meclis toplantisi sert tartismalarla basladi.

Seyhan Belediye Meclisinde 'Ihanet' Gerginligi
Seyhan Belediye Meclisi, Meclis 1. Baskanvekili Kemal Çelik, katipler Gülcan Bingöl ve Hacice Yilmaz tarafindan açildi.

Gündem disi ilk sözü alan CHP Grup Baskanvekili Güngör Geçer, 2021 yilini geride kaldigini ve bu yilda yasananlarin yeni yilda da yasanmamasini diledi. Geçer, “Türk Milletinin zincirlerini kirarak elde ettigi bagimsizligin temelinde de Adana’dan atilmistir. Kurulusa ve kurtulusa inanarak destek veren Adanamizin düsman isgalinden kurtulusunu büyük bir gururla kutluyoruz” dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Ali Coskun’da, geçen yil yasanilan zorluklarin tekrar yasanmamasini dileyerek, 2022 yilinin basta saglik olmak üzere tüm insanlik için ekonomik, sosyal anlamda huzur dolu olmasini temenni etti. Coskun, 19 yili askin dev yatirimlari ülkemize kazandiran ve adeta çehresini degistiren AK Parti iktidarlarinin Cumhur Ittifakinin da verdigi güç ile millet için çalismaya devam edecegini söyledi.



AK Parti’li Meclis Üyesi Yalçin Limoncu ise yapilan isler ve hizmetler için Seyhan Belediyesi idaresine tesekkür ettikten sonra, “Tabi ot, çöple ugrastik, gübre yapimi ile ugrastik, süt, yogurt mandira isine girdik, küçük bir kooperatif yapimi ile ugrasti belediye. Bu kadar. Belediyecilik bu kadar ucuz ve basit olmamali. Otla, çöple icraat yapiyoruz havasina girdik. Bir dikim atölyesi yaparak, 4-5 tane binanin restorasyonunu yaparak belediyecilik yaptigini zannedenler, bu insana, bu vatana, bu millete ihanet ediyor arkadaslar. Yanlis anlasilmasin, insani ihanet degil, hizmet ihaneti ediyorlar. Bütçenin karsiligini verememektir” diye konustu.

Bunun üzerine CHP Grubundan tepkiler almaya baslayan Limoncu’dan sözlerinin geri almasini istediler.

Limoncu, yanlis anlasildigini belirterek sözlerini geri alip devaminda, “Bu bir çapsizliktir, beceriksizliktir” dedi.

CHP Grubu, basta Meclis 1. Baskanvekili Kemal Çelik olmak üzere diger üyeler bu sözün daha agir oldugunu dile getirdi.

Seyhan’da kentsel dönüsümün 2012-13 yillarinda Kiyiboyunda basladigini, daha sonra ayni belediyenin Barbaros, Bey mahallelerinde bir çalisma yaptigini hatirlatan Limoncu, aradan 7 yil geçtigini söyleyerek, “7 yildir kentsel dönüsümle ilgili hiçbir sey yapilmadi. Baskani da üzmek istemiyoruz, yadirgamiyoruz. Ama hizmetler, sadece çorba dagitarak, çöplerden kompost gübre yaparak, vatandasin sütünü alip yogurt, ayran yaparak bunlari insanlara hizmet diye sunmamak lazim. Insallah bundan sonraki dönemde 2022’de daha iyi hizmet verilmelidir. Adana’nin Seyhan’in hak ettigi hizmetleri bekliyoruz” dedi.

CHP Grup Baskanvekili Güngör Geçer, CHP’li Ulas Toros, Mehmet Önder Kaypak ve Mustafa Tunç yerinden söz alarak Limoncu’dan sözlerini geri almasini istediler.

CHP’li Baskan Yardimcisi ve Belediye Meclis Üyesi Funda Buyruk ise, bu yapilan hizmetlerin tam bir belediyecilik örnegi oldugunu belirterek, “Hem ucuz yolla hem uygun bir sekilde halka hizmet etmek belediyeciliktir. Binalar yapmak, bos binalar üretmek, içi bos binalarla gösteris yapma, bunlar aslinda belediyecilik degildir” ifadesini kullandi.

Daha sonra gündemlere geçildi. Gündemin birinci maddesinde 5393 sayili Belediye Kanununun 25. maddesi geregince denetim komisyonu üye seçimi yapildi. Yapilan oylama sonucunda CHP’den Okay Songün, Ulas Toros ve Ugur Büyükkantarci, AK Parti Grubundan ise Yalçin Limoncu ve Serkan Çelik Denetim Komisyonu üyesi oldu.

Gündemin ikinci maddesinde Belediye Meclis Üyesi Tolga Tigrek’in Belediye Baskan Yardimcisi olarak görevlendirilmesinden dolayi aylik ödeneginin belirlenmesi talebi müsterek komisyonlara havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Çukurova Kalkinma Ajansi, Ulusal ve Uluslararasi Kuruluslarin hibe programlarina basvuru sahibi veya proje ortagi olacagi projelerde Belediye adina her türlü proje belgelerini imzalamak üzere temsil ve ilzama Belediye Baskanina yetki verilmesi talebi müsterek komisyonlara havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise Seyhan Belediyesi ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Lefkosa Belediyesi arasinda kardes sehir isbirligi protokolünün imzalanmasi için belediye baskanina yetki verilmesi talebi müsterek komisyonlara havale edildi.
Kaynak: İHA