Yarali Kedi Sefkatli Ellerde Sagligina Kavustu

Bulundugunda bacagi kopmak üzere olan kedi, Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi’ndeki veteriner hekimler tarafindan ameliyat edilerek sagligina kavustu.

Yarali Kedi Sefkatli Ellerde Sagligina Kavustu
24 Aralik 2021 tarihinde Çarsamba ilçesinde bir aracin çarptigi kediyi gören vatandaslar, durumu ilçe belediyesine bildirdi. Çarsamba Belediyesi tarafindan bulundugu yerden alinan kedi, Büyüksehir Belediyesi Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi’ne getirildi.

Yapilan muayenede kedide ön sol ekstremitede sinir kaybi ve buna bagli olarak olusan açik enfekte yara tespit edildi. Merkeze getirildiginde bacagi kopmak üzere olan kedi yapilan basarili ameliyat sonrasi sagligina kavustu.

Kedinin genel saglik durumunun iyi oldugunu söyleyen Samsun Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Sube Müdürü Savas Kasap, "Bize geldiginde bacagi kopmak üzereydi. Hekimlerimiz hemen ameliyata alarak basarili bir operasyon gerçeklestirdi. 10 günlük sürecin sonunda su an can dostumuz Kedi Kasabasi’nda mutlu bir sekilde yasantisina devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA