Saplantili Asigin Kimyasal Maddeli Saldirisina Iliskin Yürütülen Sorusturma Tamamlandi

Avcilar’da saplantili sekilde asik oldugu Yasemin Uzunçelebi’nin yüzüne kimyasal madde dökerek yakan Mehmet Yildiz hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianame kapsaminda sanik Yildiz’in 20 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Saplantili Asigin Kimyasal Maddeli Saldirisina Iliskin Yürütülen Sorusturma Tamamlandi


Avcilar Merkez Mahallesi’nde 5 Ekim 2021’de meydana gelen olayda Mehmet Yildiz (30) saplantili bir sekilde asik oldugu Yasemin Uzunçelebi’yi (42) askina karsilik bulamayinca tehdit etmis, daha sonra ise kadinin evine gece saatlerinde gizlice girerek kimyasal madde döküp kaçmisti. Hastaneye kaldirilan kadinin yüzünün bir kisminin kemiklerine kadar erdigi ve görme yetisini kaybettigi belirlenmisti. Kimyasal madde ile yanan kadinin yogun bakimdaki tedavisi sürerken, olaya iliskin yürütülen sorusturma tamamlanarak iddianame hazirlandi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, sanik Mehmet Yildiz’in Yasemin Uzunçelebi’nin sevgilisi oldugu ve olay tarihinde müstekiyi öldürmek amaciyla canavarca hisle yakici ve yanici nitelikteki kimyasal maddeyi müsteki kadina firlattigi kaydedildi. Müsteki Uzunçelebi’nin kimyasal maddeli saldirinin ardindan vücudunda hayati tehlike olusturacak nitelikte birçok yanik olustugu da iddianamede kaydedilerek “Müstekinin söz konusu eylem sonucu kaldirildigi hastanede hayati tehlikesi devam eder nitelikte yogun bakimda bulundugu ve ifadesinin alinamadigi” ifadeleri kullanildi. Hazirlanan iddianame kapsaminda Mehmet Yildiz hakkinda ‘canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 13 yildan 20 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Iddianame mahkeme tarafindan kabul edilirken, sanik Mehmet Yildiz’in yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak.

(Melike Inal / IHA)
Kaynak: İHA