Partisinden Uyari Cezasi Alan Özcan'dan, CHP'ye Cumhurbaskani Adayi Uyarisi

CHP’li Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, partisinin verdigi uyari cezasina karsilik kendi partisini Cumhurbaskani adayi konusunda uyararak, “Ekmeleddin Ihsanoglu, Abdullah Gül gibi milletin sevgisini kazanamamis, milletin gönlünde taht kuramamis yanlis adaylarla seçime girmeyin. Girerseniz de ‘bu Tanju Özcan nereden çikti kardesim?’ demeyin” dedi.

Partisinden Uyari Cezasi Alan Özcan'dan, CHP'ye Cumhurbaskani Adayi Uyarisi
CHP’li Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, geçtigimiz aylarda sosyal medyada yayinlanan bir programda, çocugu olmayan basörtülü bir kadinla arasinda geçen diyalogu anlatmasinin ardindan partisi tarafindan disiplin kuruluna sevk edildi. Özcan, Ankara’ya giderek Yüksek Disiplin Kurulu’na sözlü olarak savunma yapti. Özcan’in savunmasinin ardindan degerlendirme yapan Yüksek Disiplin Kurulu, Baskan Özcan’a uyari cezasi verdi.

“Kabul ettim ve cebime koydum”

Partisinin verdigi karari Bolu Belediye Meclisi Ocak ayi 1. Oturumu öncesinde alan Tanju Özcan, karara iliskin açiklama yapti. Özcan, “Toplanti öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Disiplin Kurulu hakkimizda karari vermis. Yandas basin bir gafi sisirdi sisirdi, bir algi olusturmaya çalisti. Bunun sonucunda bana uyari cezasi verilmis. Bizim tüzügümüze göre uyari cezasi sartlari sosyal medyada bir partiline hakaret edeceksin, parti defterlerini tutmayacaksin yada parti malina zarar vereceksin. Hangisine sokmuslar bilmiyorum. Ama sonuçta uyari cezasini aldim. Kabul ettim ve cebime koydum” dedi.



“Ben de partimi uyariyorum”

Aldigi uyari cezasina karsilik partisini Cumhurbaskani adayi konusunda uyaran Özcan, “Ama ben de bu vesileyle kendi partimi uyarmak istiyorum. O da benim hakkim. Sayin Aksener aday degilim demek suretiyle adayi belirlemek noktasinda millet ittifakinin büyük ortaklarindan CHP’ye yol açmis oldu. Beni uyaranlara ‘sakin yanlis bir adayla çikmayin” diyorum. Öyle Ekmeleddin Ihsanoglu, Abdullah Gül gibi milletin sevgisini kazanamamis, milletin gönlünde taht kuramamis yanlis adaylarla seçime girmeyin. Girerseniz de bu Tanju Özcan nereden çikti kardesim demeyin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA