Osmangazi Köprüsü 2022 Geçiş Ücreti Ne Kadar? Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Arttı Mı?

Yeni yılda birçok konuda gelen zammın ardından köprü ve ulaşıma gelen zamlar da vatandaşların dikkatini çekti. bu sebeple Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti de oldukça aratılıyor. Peki, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti arttı mı? Osmangazi Köprüsü 2022 fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Osmangazi Köprüsü 2022 Geçiş Ücreti Ne Kadar? Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Arttı Mı?
2022 yılına girilmesiyle beraber birçok yerde zamlar karşımıza çıkmaya başladı. Zam haberlerinin peş peşe gelmesinin ardından Osmangazi Köprüsü’nün geçiş ücretinde meydana gelen artış da vatandaşların ilgisini çekti. Bu kapsamda sık sık aratılanlar arasında Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar ve 2022 Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti birçok kişi tarafından aratıldı. İstanbul ile Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale gibi illeri oldukça yakınlaştıran bu köprü birçok kişi tarafından tercih ediliyordu. Ulaştırma Bakanlığı tarafından gelecek olan haberler birçok vatandaş tarafından ilgi çekiyor. Yeni yılın gelmesinin ardından geçiş ücretlerinin zamlanıp zamlanmadığı konusu tartışılmaya başlandı. 2022 Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Osmangazi Köprüsü 2022 Geçiş Ücreti Ne Kadar? Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Arttı Mı?

Osmangazi Köprüsü 2022 Geçiş Ücreti Ne Kadar?


Yeni yılın ilk haftası gelen zam haberleri birçok kişi tarafından ilgi çekti. Bu kapsamda birçok ürüne ve hizmete gelen zamlar arasında ulaşım da yer alıyor. Osmangazi köprüsü geçiş ücreti ne kadar ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti arttı mı soruları sık sık aratıldı. Ulaştırma Bakanlığı köprü ücretleri hakkında araştırmalarda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan yeni ücretler oldukça merak edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından köprü geçiş ücretlerine gelen zamlarla ilgili olarak açıklamayaptı. Adil Karaismailoğlu "Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Zaten güncel döviz fiyatlarının sonucunda ortaya çıkıyor.” İfadelerini kullandı. 1. sınıf araçlarda 184,50 TL olarak belirlenen ücret diğer sınıflardaki araçlar için şu şekilde belirlendi;
-2. sınıf araçlarda 295 TL olarak belirlenen geçiş ücret 3. sınıf araçlarda 350 TL olarak belirlendi. 4,5 ve 6. Sınıf araçlar için belirlenen yeni ücretler ise sırasıyla 464,50 TL, 585 TL ve 129 TL oldu.


Osmangazi Köprüsü 2022 Geçiş Ücreti Ne Kadar? Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Arttı Mı?

Hangi Otomobiller Hangi Sınıfa Dahil?


Aracının hangi sınıfta yer aldığını bilmeyenler hangi otomobiller hangi sınıfa dahil sorusuna cevap aramaktadır. Araçlarının yer aldığı sınıfı öğrenerek konu hakkında detaylı araştırmalar yapan birçok kişi bu sayede ne kadar ödeyeceğini de öğrenmek istiyor. 1. sınıf araçlarda AKS 3.20 metre ve altında olmalıdır. Otomobiller birinci sınıf araç olarak geçmektedir. İkinci sınıfta ise AKS aralığının 3.20 ve üzerinde olması gerekir. Minibüsler bu kategoride sınıflandırılabilir. Üçüncü sınıf araçlarda ise 3 adet AKS bulunanlar yer alır. Yolcu otobüsleri bu sınıflandırma için örnek olabilir. Dördüncü sınıf araçlarda ise AKS sayısı 4 veya 5 olan araçlar yer alır. Bu araçlar için de kamyon ve benzeri olanlar örnek gösterilebilir. Altıncı sınıf araçlar ise Motosikletler olarak belirtilebilir. Bu sayede aracınızın ait olduğu sınıfa göre geçiş ücreti ödenir. Köprü ve gişelerde araçlarınızın sınıflandırılması bu koşullara göre yapılmaktadır.