Havza Mekanik Otopark Insaatinin Yüzde 66'Si Tamam

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin önemli projelerinden olan ve geçen yil temeli atilan 340 araçlik Havza Mekanik Otopark Projesi’nin fiziki tamamlanmasi yüzde 66’ya ulasti.

Havza Mekanik Otopark Insaatinin Yüzde 66'Si Tamam
Uyguladigi pek çok proje ile Türkiye’ye örnek olan Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin trafik sorununa kalici çözüm bulmak amaciyla merkez ve ilçelerinde hayata geçirilen yatirimlari hizla yükseliyor. Geçen yil Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank tarafindan temeli atilan 5 katli 340 araç kapasiteli Havza Mekanik Otopark insaatinin yüzde 66’si tamamlandi. 5 bin metrekarelik alana insa edilen otopark, Mayis ayinda hizmete girecek.

Otoparkin 5 katli olacagini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “3 kati yerin altinda olacak otopark, tamamen mekanik sistemle çalisacak. Yani sürücüler, araçlari park etmek için yer aramayacak. Araç bir platform üzerinde tamamen otomatik olarak park ediliyor. Bu sayede kullanicilar park yeri aramak zorunda kalmiyorlar. Ayrilirken de sürücü elindeki karti okutarak aracini teslim aliyor. Bu yatirim Havzalilara verdigimiz önemin ve kiymetin göstergesidir. Halkimiz her seyin en iyisini hak ediyor. Büyüksehir Belediyesi olarak baslattigimiz projeleri bir bir hayata geçiriyor, belediyemizin tüm imkanlarini hemserilerimizin yasam kalitesini yükseltmek için kullaniyoruz" dedi.



Trafigi büyük oranda rahatlatacak

“Büyüksehir Belediyesi olarak baslattigimiz projeleri hizla devam ettirerek vatandaslarimizin yasam kalitesini yükseltiyoruz” diyen Baskan Demir sunlari söyledi:

"Belediyemizin tüm imkanlarini hemserilerimizin yasam kalitesini yükseltmek için kullaniyoruz. Vatandaslarimizdan gelen talepler dogrultusunda, projelerimizi belirleyerek çalismalarimizi sürdürüyoruz. Havza Mekanik Otopark Projesi de bu çalismalardan bir tanesi. Insallah kisa bir süre sonra katli otoparkimiz tamamlanarak vatandaslarimizin hizmetine girecek. Bu bölgemiz trafik akisinin yogun oldugu bir bölge. 340 araç kapasiteli olacak otoparkimiz bu sikisikligi azaltacak ve rahat bir nefes aldiracak.”
Kaynak: İHA