ALKÜ Hastanesi Kurulmasi Yolunda Büyük Adim

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) kurulan Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin yönetmeligi Resmi Gazete’de yayimlandi. Böylelikle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesinin kurulmasi yolunda büyük bir adim atildi.

ALKÜ Hastanesi Kurulmasi Yolunda Büyük Adim
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezinin amaçlarina, faaliyet alanlarina, yönetim organlarina, yönetim organlarinin görevlerine ve çalisma sekline iliskin usul ve esaslari belirleyen yönetmelik 03.01.2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi. ALKÜ’lü yetkililer yayinlanan yönetmeligin Üniversite Hastanesinin kurulmasi noktasinda önemli adimin atildigini kaydetti.



“Alanya’nin destegini bekliyoruz”

Yeni yila güzel haberlerle baslangiç yaptiklarini belirten ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya’nin menfaatleri için en dogru adimlari attiklarini ifade etti.

Rektör Kalan, Resmi Gazete’de yayimlanan yönetmeligin Üniversite Hastanesinin kurulmasi yönünde ilk adim oldugu kadar, daha iyi saglik hizmetinin sunulmasi noktasinda da önemli bir adim oldugunu söyledi.

Rektör Kalan, “Bu yönetmelikle Alanya’mizda Saglik Turizmi yapilmasina yönelik önemli bir adim atmis olduk.” dedi.

Kurulan bu merkezle, Üniversite Hastanesi olarak fiziken de en kisa sürede hayata geçirmek istediklerini ifade eden Kalan, “Bundan sonraki süreçte fiziksel olarak Üniversite Hastanesini kurmak için çalismalar yapacagiz. Hastanenin hayata geçirilmesi için devletimizin destegini yanimizda daima hissediyoruz. Hayirseverlerimiz ile vatandaslarimizin da Alanya’nin menfaati için katki vermesini arzu ediyoruz” diye konustu.



“Hep birlikte sahiplenmeliyiz”

Alanya’nin giderek artan nüfusundan dolayi saglik hizmetine olan ihtiyacin her geçen gün daha da arttigina deginen ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Erdogan Aslan, Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi yönetmeliginin Resmi Gazete’de yayinlanmasinin Üniversite Hastanesinin kurulmasi noktasinda da ilk adim oldugunu belirtti.

Prof. Dr. Aslan, “Ilerleyen yillarda Alanya’nin ihtiyaçlari göz önüne alinarak attigimiz bu adima devletimizin yetkili organlarindan izin çikti. Bu Alanya’miz ve Üniversitemiz için büyük bir kazanimdir ve bunu hep birlikte sahiplenmeliyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA