Kar Esaretinde Hastaneye Is Makinesiyle Giden Ebeler, O Anlari Anlatti

Istanbul’da etkili olan yogun kar nedeniyle hastaneye gitmekte zorluk yasayan ebelerin imdadina is makinesi yetisti. Yaklasik 5 saatte Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne ulasan ebeler, "Saglik çalisanlari olarak her kosulda oldugu gibi isimizin basindayiz. 15-20 dakika geldigim yolu yaklasik olarak 5 saatte tamamladik. Birebir kendim yasamis biri olarak gerçekten artik saglik çalisanlarina siddete son" dedi.

Kar Esaretinde Hastaneye Is Makinesiyle Giden Ebeler, O Anlari Anlatti
Istanbul’da etkili olan yogun kar yagisi nedeniyle yollar kapanirken birçok noktada sürücüler yollarda kalmisti. Pandeminin kahramanlari saglik çalisanlari bu zorlu süreçte de görev yerlerine ulasabilmek için büyük çaba gösterdi. 25 Ocak günü islerine gitmek üzere 06.30’da yola çikan Basaksehir Çam ve Sakura Hastanesi ebelerinden 26 yasindaki Nazli Balci ile 25 yasindaki Gökçe Kayin Arici da yogun karla karsilasti. 24 saat nöbet sistemiyle çalisan arkadaslarina yük olmak istemeyen ebeler, hastaneye gitmenin yolunu aradi. Bir süre yürümeye çalisan ancak karda ilerlemekte güçlük çeken ebeler, gördükleri is makinesi operatöründen yardim istedi. Is makinesiyle hastanenin yolunu tutan ebeler, yaklasik bes saatin ardindan hastaneye ulasti. Iki saglik çalisani o anlari anlatirken hem hastaneye ulasmak hem de 24 saat nöbet tutan arkadaslarinin mesaisini sonlandirmak için verdikleri çaba takdir topladi.

“Yürüyecektik çünkü baska sansimiz yoktu"

Zor kosullarda hastaneye ulasmak için çaba gösteren, 3,5 yillik ebelik yapan 25 yasindaki Gökçe Kayin Arici, “Ayin 25’inde yogun kar yapisi nedeniyle hastaneye gelmekte çok zorluklar yasadik. Ayni sekilde bir gece öncesi arkadasim yolda kalip evimiz yakin oldugu için bize geldi. Sabah 24 saatlik mesaimiz vardi, sabah 06.30, 07.00 civarinda yola çikmamiza ragmen bir türlü buraya ulasamadik. Çok uzun zorluklar sonucu hastaneye gelebildik. Otobüse bindigimiz yolda 3 tane IETT araci kalmisti, buradaki arkadaslarimizi aradik, en kisa sürede gelebilecegimizi söyledik. Onlar da 24 saatlik bir nöbetten çikiyordu. Bir saglik çalisani için oldukça zor bir nöbet. Bir sürü seçenek denedik. En son saat:10.30 gibi tekrar sansimizi denemek için yola çiktik. Yürüyecektik çünkü baska sansimiz yoktu. Bir gece önce de kendi ev arkadasim yürümüstü, 3-3,5 saatlik bir yol kat etmisti. Sonrasinda oradan geçerken bir kepçe operatörüne denk geldik. Rica ettik mecburen bizi hastaneye birakir misiniz diye o da yardimci oldu" seklinde konustu.

"Her kosulda oldugu gibi isimizin basindayiz"

Arici, “Kepçeye bindik hemen yola çikamadik. 45 dakika bir saat içinde Olimpiyat Metro’ya gelebildik. Çok uzun ugraslar sonucunda ancak hastaneye gelebildik. Hastaneye gelmemizdeki en önemli sey öncelikle arkadaslarimizi nöbetten çikartabilmekti. Yine saglik çalisanlari olarak her kosulda oldugu gibi nöbetimizin isimizin basindayiz. Normalde evimden 15-20 dakika geldigim yolu yaklasik olarak 5 saatte hastaneye vararak tamamladik. Özellikle son zamanlarda artan siddet olaylariyla birlestirmek istiyorum. Birebir geçenlerde kendim yasamis olarak tüm bu çabalarimiza her seye ragmen gerçekten artik saglik çalisanlarina siddete son demek istiyorum" ifadelerini kullandi. Arkadasiyla birlikte uzun süren yolculugun ardindan hastaneye ulasan 26 yasindaki Nazli Balci, “06.30’da biz yola çiktik hava karanlik, minibüs, otobüs yok, taksi gitmiyor yollarin hepsi kapali, birazcik yürümeye basladik hastaneye gelebilmek için. Amacimiz arkadaslarimizin 24 saatlik nöbet sonrasi devam etmemesini saglamakti” diye konustu.

Kaynak: İHA