Cumhurbaskani Erdogan'dan Imamoglu'na Balikçidaki Yemek Göndermesi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Istanbul’da kar esareti yasanirken Ingiliz Büyükelçi ile balikçida yemek yemesine Giresun’dan göndermede bulunarak “Sel felaketi oldu, Bakan arkadaslarim ve ben hep birlikte Dogankent’te, Derelideydik, balikçiya gitmedik. Ömür tarafta kar, boran, firtina esiyor hiç umurlarinda degil” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Imamoglu'na Balikçidaki Yemek Göndermesi
Giresun’un Dereli ilçesindeki törenin ardindan Giresun il merkezine gelen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, belediye binasi önünde düzenlenen toplu açilis töreninde Giresunlular’a hitap etti.

“3 yildir gelemedigimiz Giresun’u özlemisiz. Görüyorum ki Giresun da bizi özlemis” diyerek sözlerine baslayan Erdogan “Biz söz verirsek yapariz. Laf degil is üretiriz, is...Sunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sel felaketi oldu, bakan arkadaslarimiz ben hep birlikte Dogankent’te Derelideydik; balikçiya gitmedik. Nereye gittik ? Biz vatandaslarimizin yanina gittik. Onlarla beraber olduk, onlarin derdiyle dertlendik. Ama birileri de bakiyorsunuz bir yerlerde kafayi bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar, boran, firtina esiyor hiç umurlarinda degil. Bu belediye baskanligini ben de yaptim. Hem de Istanbul’da ve öyle kar, boran, firtina, deprem olacak, sel olacak. Yok Bodrum’a git yok oraya git, yok buraya git, bizim kitabimizda bu yok. Bizim kitabimizda halkinla beraber olacaksin halkinla. Iste deprem felaketlerinde, o yangin afetlerinde; benim bakan arkadaslarimiz neredeydiler. Antalya’da. Neredeydiler; Mugla’da, Kastamonu, Bozkurt’ta. Peki Cumhurbaskani neredeydi ? o da onlarin yanindaydi. Tek tek dolastik ne eksigi var ? traktör. Traktörünü gönderdik, ne eksigi var ? binalari yanmis yikilmis, hemen o binalar yapiliyor. Aynen Dereli’de oldugu gibi. Niye sen devletsin devlet. Sen onlari kendi basina birakamazsin. Hemen onlarin yaninda yerini alacaksin. Eksikleri bir an önce gidereceksin. Sel afeti mi oldu bunu gidereceksin. Çünkü görevin bunu gerektiriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA