CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Genç Istihdam Çalistayi'na Katildi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genç Istihdam Çalistayi’na katildi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Genç Istihdam Çalistayi'na Katildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Harbiye Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genç Istihdam Çalistayi’na katildi.

Burada bir konusma yapan Kiliçdaroglu, bir siyasetçinin alkisa degil, tutarli bir elestiriye ihtiyaci oldugunu belirterek, "Bizim göremedigimizi, gençler görebilirler. Bizim fark edemedigimizi gençler fark edebilirler. Bizim yasamadigimizi gençler yasiyorlar. O zaman gençlerin siyaset kurumuna yönelik elestirilerinin bizim açimizdan ne kadar degerli oldugunun farkina varmaliyiz. Genç Istihdam Çalistayi yaptiniz, ne kadar güzel. Gençler geldiler bir araya. Hayatinin degisik alanlarindan bir araya geldiler, oturdular konustular. Sokak ekonomisinden geçinen gençlerimiz de vardi, Tip Fakültesi’ne giden gencimiz de. Hukuk Fakültesi’ni bitirip ‘acaba bir yerde çalisabilir miyim, bir gelir elde edebilir miyim’ diye düsünen gencimiz de vardi, isi olmayan gencimiz de vardi. Sunu sakin unutmayin, sorunlarin çözüm adresi siyaset kurumudur" dedi.



"Hayatin her alani siyasetle ilgidir’’

Kiliçdaroglu konusmasinin devaminda, "Bazen su ifadeyle karsilasiyorum ‘ben siyasetle ilgilenmiyorum’. Hayatin her alani siyasetle ilgilidir. Bindiginiz otobüs siyasetle ilgilidir, bunun fiyatini siyaset kurumu belirler. Sinemaya giderseniz aldiginiz biletin fiyatini siyaset kurumu belirler, bindiginiz otobüsünkini siyaset kurumu belirler. Hayatin her alani siyasetle ilgidir ve siyasetle yakindan ilgilenseniz karalama süreçlerinde yanlisi ve dogruyu daha saglikli bir sekilde görebilirsiniz" seklinde konustu.

Kemal Kiliçdaroglu, gençlere bir güçlerinin oldugunu söyleyerek, ‘’Gücünüzün ne kadar farkindasiniz onu bilmiyorum. Önümüzdeki seçimlerde sandik gelecek, birincisi, ‘niçin gidip oy kullanayim, gitmek istemiyorum’ bunu söylediginiz zaman ‘issizlik olabilir ve ben bu konuda duyarsizim’ demektir bu. ‘Yoksulluk olabilir ama olabilir ben duyarsizim, yoksulluk sürebilir’ demektir. Eger sikayetlerinizin bir sekliyle giderecek makama, iktidara tasirsaniz, o zaman sorunlarin çözümünde temel aktör konumuna gelebilirsiniz, temel aktör olursunuz. Dolayisiyla siyaset kurumu ne verecek degil, siyaset kurumunu sorgulamak ve onu dogru bir raya oturmak sizin elinizde. 6 milyon 300 bin genç ilk kez gidecek ve sandikta oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç. Yani Türkiye’nin gelecegini ben belirlemeyecegim, benim yasitlarim da belirlemeyecek, Türkiye’nin gelecegini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek’’ ifadelerini kullandi. Yapilan konusmalarin ardindan çalistay, basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA