Termal Tesislerde Sömestr Hareketliligi

Yalova’nin kaplicalariyla ünlü Termal ilçesindeki turizm tesislerinde okullarin yari yil tatiline girmesiyle birlikte hareketlilik yasaniyor.

Termal Tesislerde Sömestr Hareketliligi
Dogasi ve kaplicalariyla turistlerin ilgi odagi olan Termal ilçesindeki tesisler, ailelerin sömestr tatilindeki tercihi oldu. Termal ilçesini tercih eden veliler ve çocuklari tatilin tadini doyasiya çikariyor. Karaderili Sirketler Grubu’na Terma City Genel Müdürü Altug Çiloglu, yariyil tatiliyle birlikte ilçedeki tesislerde hareketlik yasandigini söyledi.

Çiloglu, kar yagisi nedeniyle tatilin ilk haftasinda beklenen yogunlugun altinda da kalinsa ikinci haftada hareketliligin daha da artmasini ön gördüklerini ifade etti.

Çocuklar için bir çok etkinlik gerçeklestirdiklerini dile getiren Çiloglu, "Tatillerini burada geçiren çocuklu aileler gördügünüz manzara içinde gayet keyifli anlar yasiyorlar. Önümüzdeki hafta dolulugumuzun daha yüksek olacagini tahmin ediyoruz. Havalarin da düzelmesi bunu etkileyecektir. Çocuklar için Mini kluplabimiz var. Burada animatörlerimiz var. Çocuklarimiz için etkinlikler düzenliyorlar. Palyaçosundan tutun boyama etkinliklerine, tiyatro gösterilerine. Bu sekilde çok egleniyorlar onlarda” dedi.

Çocuklarin sinema ve oyun salonlarindan da yararlandigini anlatan Çiloglu, velilerinde termal sulardan yararlandigini dile getirerek, “Termal sularimiz, normal kapali havuzlarimiz, onun disinda fitness salonumuz, masaj odalarimiz bütün etkinliklerimizden misafirlerimiz yararlanabiliyorlar" diye konustu.

Saglik Bakanligi’na ait Termal Kalica Isletmesi Müdür Yardimcisi Ümit Gürbüzoglu ise ailelerin yariyil tatilinde termal turizmini tercih ettigini anlatti.

Gürbüzoglu, “Suan sömestr tatilindeyiz. Çocuklarimizin rahat tatil geçirmeleri için bütün olanaklar var. Oksijen, kar yagdi. Kaplica suyuyla dolu açik havuzumuz var. 65 derece sicak kaynaktan gelen suyumuzu sogutma sistemiyle 34-36 derecelerde çocuklarimizin kullanimina açtik. Suanda dolulugumuz güzel ama ikinci tatil haftasinda yogunlugun daha fazla olmasini bekliyoruz." diye konustu.

Kaynak: İHA