Fabrika Gibi Lisenin Cirosu 2021'De 1 Milyon Lirayi Asti

Sehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kimya ve mobilya sektöründe yaptigi ürünlerle 2021 yilinda 1 milyon 280 bin lira ciro yapti.

Fabrika Gibi Lisenin Cirosu 2021'De 1 Milyon Lirayi Asti
Lisenin bu yil yaptigi ciro sektördeki fabrikalari kiskandirdi. Sanayi sektörünü nitelikle eleman yetistirmek için teorik egitimin yani sira pratik egitimler veren lise yönetimi, ürettigi ürünlerin pazarlamasini da yaparak okulu fabrika gibi çalistirdi.

Lise Müdürü Fatih Olgun, 8 alanda egitim verdiklerini ifade etti.

Yeni alanlardaki planlamalarini önümüzdeki yillarda hayata geçireceklerini söyleyen Olgun, “Mobilya iç mekan tasarimi ve metal teknolojisi alaninda döner sermaye faaliyetlerimizle devam etmekte. Geçen yil 850 bin lira olan döner sermayemizi bu yil 1 milyon 280 bin TL civarina çektik” diye konustu.



Pandeminde hijyen ürünlerine talep artti

Olgun, pandemi süresinde hijyen ürünü taleplerini karsilamak adina çalismalar gerçeklestirdiklerini dile getirdi. Bir çok ürünü imal ederek piyasaya sunduklarini kaydeden Olgun, “Özelikle kimya teknolojisi alaninda dezenfektan, hijyen ürünleri, temizlik malzemeleri, kolonya sivi sabun, köpük sabun, yüzey temizleme gibi maddeler üzerine çalismalar yapiliyor. Yogun talep var bu konuda. Ilimiz kamu ve kuruluslarinin bu konuda ihtiyaçlarini karsiliyoruz” dedi.



Okullarin mobilya ihtiyaçlari karsiladilar

Olgun, mobilya iç tasarim ve metal teknolojisi alaninin iç içe birbirleriyle yardimlasmak esasiyla çalistigini anlatti. Özelikle mobilya sektöründe okullarin ihtiyaçlarini en uygun fiyat ve kaliteyle karsiladiklarini söyleyen Olgun, “Orada özelikle okullarin mobilya donanimi, kamu kurum ve kuruluslarinin tefrisatini yapmaya çalisiyoruz. Son 1,5 ay içinde de 40’a yakin okula, kütüphane tasarimi, fen laboratuvar, müzik odasi gibi çalismalarda bulunduk. Bu alanlarimiz, döner sermayemize önemli katkida bulunuyor. Su anda Yalova’da il merkezi olarak temizlik malzemesi üreten baska bir okulumuz yok. Mobilya ve iç mekan tasarimiyla ilgili de meslek lisesi olarak böyle bir okul yok. Metal teknolojisinde de ayni durumdayiz” ifadesini kullandi.

Talepler il sinirini asti

Ürettikleri malzemeleri sadece Yalova degil Türkiye’nin bir çok iline gönderdiklerini sözlerine ekleyen Olgun, “Sadece Yalova ile sinirli degil üretimlerimiz, özelikle kimya teknolojisi alanimizda diger illerden gelen talepleri de karsilamaya çalisiyoruz. Bu yil özellikle Sinop Il Milli Egitim Müdürlügü’ne siparis alip ulastirdik” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA