Giresun Belediyesinden Üreten Kadinlara Pazar Destegi

Giresun’da kadinlar, evlerinde ürettikleri el emegi göz nuru ürünleri Giresun Belediyesi tarafindan tahsis edilen yöresel ürünler pazarinda satarak ev ekonomilerine katki sunuyor.

Giresun Belediyesinden Üreten Kadinlara Pazar Destegi
Emek vererek ürettikleri ürünlerin deger bulmasindan büyük memnuniyet duyan kadinlar, bir yandan sosyallesip bir yandan da fikir alisverisinde bulunarak deneyimlerini paylasiyor.

Giresun Belediyesi öncülügünde kurulan ‘Sinirli Sorumlu Giresun Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’ne üye kadinlar ürettikleri birbirinden lezzetli yöresel tatlari Çinarlar Mahallesi’nde bulunan yöresel ürünler pazarinda satisa sunuyor.

Kooperatif Baskani Gülcan Günaydin öncülügünde ve deneyimli ekiplerle birlikte sürdürülen üretim çalismalariyla ilgili konusan Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, kadinlarin istihdama ve sosyal hayata katilimini artirmayi hedeflediklerini belirterek, "Kadinlarimizin el emegi göz nuru ürünlerini ekonomik kazanca dönüstürmeleri ve istihdama katilmalari için hem kadin kooperatifi kurduk, hem de ürünlerinin satisinin konforlu güvenli bir yerde yapilabilmeleri için de yöresel ürünler pazarlarini hayata geçirdik. Biz, kadinin elinin degdigi her ürünün güvenilir olacagina inaniyor, kadinlarimizin güvenle üretebilmesi için de onlara gerekli destekleri sagliyoruz. Bir anlamda da hem ögrenmeye hem de üretmeye tesvik ediyoruz" dedi.

Diger yandan, ürünlerin web sitesi üzerinden de satisa sunulacagi ve bu konudaki çalismalarin son asamaya geldigi de belirtildi.
Kaynak: İHA