Manisa Göç Sorununu En Az Yasayan Illerden Biri

Manisa Il Göç Kurulu Toplantisi Vali Yasar Karadeniz baskanliginda yapildi. Manisa’da yürütülen çalismalarin degerlendirildigi toplantida konusan Vali Karadeniz, diger illere göre degerlendirildiginde göç sorununu en az yasayan illerden birinin Manisa oldugunu söyledi.

Manisa Göç Sorununu En Az Yasayan Illerden Biri
Manisa Il Göç Kurulu Toplantisi Vali Yasar Karadeniz baskanliginda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Vali Yardimcisi Hayri Sandikçi, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Selçuk Yildirim, Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Il Göç Idaresi Müdür V. Ugur Ayrik ve ilgili kurum müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren Vali Karadeniz, diger illere göre degerlendirildiginde göç sorununu en az yasayan illerden birinin Manisa oldugunu, düzensiz göçün Manisa’da toplanmasini önleyen temel nedenlerden birisinin cografi konum digerinin ise özellikle sanayicilerin kaçak isçi çalistirmama konusunda gösterdikleri prensip oldugunu ifade etti.

Toplantida Vali Karadeniz’in açilis konusmasi sonrasinda Il Göç Idaresi Müdür V. Ugur Ayrik tarafindan ilimizdeki yabancilarla toplumun uyumunu artirmak amaciyla yürütülen faaliyetler, Ilimizde kayitli olan yabancilar, düzenli göç ve ikamet, düzensiz göç, geçici koruma, uluslararasi koruma istatistikleri hakkinda katilimcilara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kurumlar arasi isbirligi ve koordinasyon ile yabancilarla toplumun uyumuna iliskin genel degerlendirmenin yapildigi toplanti, görüs ve önerilerin alinmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA