Eczacibasi'ndan Ögrencilere Sanat Destegi

Gençlerin sanata daha kolay erisebilmesine katki saglamayi amaçlayan Eczacibasi Toplulugu’nun destegiyle, IKSV’nin 2022’deki tüm etkinliklerinde ögrenci biletleri 10 TL’den satisa sunulacak.

Eczacibasi'ndan Ögrencilere Sanat Destegi


Türkiye’de kültür-sanat alaninda önemli yatirimlari olan Eczacibasi Toplulugu, gençlerin hayata katilimina ve sanatla bulusmasina yönelik gelistirdigi yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Toplulugun destegi ile 2022’de 50’nci yilini kutlayan Istanbul Kültür Sanat Vakfi’nin (IKSV) tüm etkinliklerinde geçerli olmak üzere ögrenci biletleri 10 TL’den satisa sunulacak. Yarinlari sekillendirecek gençlerin hayatinda sanatin varligina büyük önem veren Topluluk, bu destegi ile kurucu sponsoru oldugu IKSV’nin bu yil düzenleyecegi 50’nci yil özel etkinliklerinde, Istanbul Film Festivali, Istanbul Müzik Festivali, Istanbul Caz Festivali, Istanbul Tiyatro Festivali, Filmekimi, Gezgin Salon ve ve Salon IKSV’de ögrencilerin unutamayacaklari deneyimler yasamalarina vesile olacak.

“Gençlerin hayata katilimini önemsiyoruz”

Gençlerin sesine kulak vererek böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarini belirten Eczacibasi Toplulugu Yönetim Kurulu Baskani Bülent Eczacibasi, “Kültür-sanatin insanlarin hayatindaki dönüstürücü gücünden hareketle, ögrenciler için 75’inci yilimizda Kültür Sanat Kart projemizi baslatmistik. Gençlerimizi dinlemeye devam ediyor ve 80’inci yilimizda bu projeyi daha da büyüterek Eczacibasi Genç Bilet Projemizi baslatiyoruz. Eczacibasi’nda gençlerin yeri hep ayri olmaya devam edecek” dedi.



Yapilan arastirmalarin, Türkiye’de gençlerin umutsuzlugunu ve hayata karismakta yasadiklari sikintilari ortaya koydugunu belirten Eczacibasi, “Topluluk olarak gençlerin neler yasadigini anlamaya çalisiyor ve onlari dinliyoruz. Gençlerin kültür-sanat etkinliklerine daha kolay erisebilmesiyle bir sanat dalinin onlarin hayatinda yeni bir pencere açmasini, ilham vermesini diliyoruz. Bu nedenle IKSV’nin tüm etkinliklerinde 2022 boyunca ögrenci biletlerinin 10 TL olmasi için destek verdik. Inaniyoruz ki sanat ile gençlerimizin hayal dünyalarinda yeni ihtimaller ve idealler belirecek, basarmaya olan inançlari artacak” diye konustu.



Topluluk gençleri dinliyor

Verilen bilgiye göre, IKSV’nin yil boyunca düzenleyecegi festivallerde yer alan tüm ögrenci biletleri Eczacibasi Toplulugu destegi ile 10 TL’den satilacak. Yaklasik 20 bin ögrenci biletine ek olarak festivallerde son dakika biletleri de bu yil ilk defa ögrenciler için 10 TL’den satisa sunulacak. Böylece toplamda 25 bin biletle gençler, Istanbul’un en önemli sanat festivallerine katilabilecek.

Faaliyet gösterdigi her alanda gençlere kiymetli olduklarini hissettiren Topluluk, kurulusunun 75’inci yilinda da gençlerin kültür-sanata erisimini artirmak amaciyla sadece 18-25 yas arasi üniversite ögrencilerinin basvurabildigi ve bin ögrenciye verilen 250 TL bakiyeli IKSV Kültür Sanat Kart’in sponsorlugunu üstlenmisti. Bu kartin adini daha sonra Eczacibasi Kültür Sanat Kart olarak degistiren Topluluk, Istanbul Modern etkinliklerini de kart bünyesine dahil etmisti. Pandemi döneminde de gençlerle iliskisini kesmeyen Topluluk, “Eczacibasi’nda Gençlerin Yeri Ayri” slogani ile festival bazli bilet dagitimi kampanyalarini hayata geçirmisti.
Kaynak: İHA