Ugur Mumcu Aliaga Ve Çigli'de Programlarla Anildi
Bombali suikast sonucu yasamini yitiren gazeteci ve yazar Ugur Mumcu, Izmir’in Çigli ve Aliaga ilçelerindeki programlarla anildi.

Ugur Mumcu Çigli’de unutulmadi
Çigli Belediyesi, gazeteci yazar Ugur Mumcu’yu vefatinin 29. yil dönümünde Ugur Mumcu Mahallesi’nde düzenledigi etkinliklerle andi.
Törene; CHP Çigli Ilçe Baskani Mert Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, IYI Parti Çigli Ilçe Baskani Özgür Dogan ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Baskani Demir Sal ve yönetimi ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, dernekler, muhtarlar ve çok sayida vatandas katilim gösterdi.
Tören, günün anlam ve önemine dair yapilan konusmalar ile basladi.
Baskan Gümrükçü: "Ugur Mumcu 29 yildir yüreklerimizde kanamaya devam eden bir yara"
Törende konusan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Bugün ülkemizin en önemli arastirmaci gazetecilerinden Ugur Mumcu’nun sehit edildigi gün. Ugur Mumcu 29 yildir yüreklerimizde kanamaya devam eden bir yara. Unutmadigimiz, unutmayacagimiz ve unutturmayacagimiz büyük bir deger. Burada olan herkes aslinda gösteriyor ki; Ugur Mumcu’yu öldürerek tüketmeye çalisanlar hedefine ulasamamislar. Hep birlikte Atatürkçülügü yasatmaya ve aydinlatmaya devam ediyoruz. Gençlere tavsiyem Ugur Mumcu’nun kitaplarini ve yazilarini okusunlar. Ugur Mumcu’yu okumadan ülkemizin dününü, bugününü ve gelecegini anlayamayiz. Cumhuriyete ve degerlerine siki sikiya sahip çikan bu aydinlik kentte belediye baskanligi yapmaktan onur duyuyorum. Ülkemizde karanliga karsi verilen mücadelede birer Ugur Mumcu gibi, etle tirnak gibi mücadele etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan siir dinletisi ve tiyatro gösterimi yapildi. Anma etkinlikleri, tören alaninda bulunan Ugur Mumcu büstüne karanfil birakilarak tamamlandi.
Aliaga’da da programlar vardi
Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Aliaga Subesi de kentte bir anma programi düzenlendi.
Etkinlige çok sayida kisi katildi.
Aliaga Ugur Mumcu Parki’ndaki törende konusmalar yapilarak usta gazeteci anildi. Tören sonrasi etkinlige katilanlar, Mumcu’nun anisina Ugur Mumcu Parki’ndaki büste karanfiller birakti.
Anma programina; ADD Aliaga Subesi Baskani Suat Kivilcim, CHP Aliaga Ilçe Baskani Özlem San Oguzhan, IYI Parti Aliaga Sivil Toplum Kuruluslarindan Sorumlu Baskan Yardimcisi Osman Mogulkoç, Emekli-Sen Baskani Sabahattin Yesiltepe, CHP gençlik ve kadin kollari, Alevi Kültür Derneginden üyeler, Egitim-Is Sendikasi Aliaga Subesi yöneticileri ile çok sayida vatandas katildi.
