Seher Özkurt Cinayetinin Zanlilari Bir Kez Daha Hakim Karsisina Çikti

İçel’de geçtigimiz yil Ekim ayinda evinde ugradigi silahli saldirida öldürülen Seher Aslan Özkurt’un (34) katil zanlisi oldugu iddia edilen 2 kisi, bir kez daha hakim karsisina çikti. Saniklari ve taniklari dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Seher Özkurt Cinayetinin Zanlilari Bir Kez Daha Hakim Karsisina Çikti


İçel 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, Seher Özkurt’un ailesi, taniklar ve taraf avukatlari katildi.

Tutuklu saniklar Baris S. ile Cevdet D. ise Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden savunmalarini yapti. Durusmada saniklarin nitelikli cinsel saldiri suçundan da cezalandirilmasi istendi. Bunun üzerine savunma yapan sanik Baris S., böyle bir olaya taniklik etmedigini belirterek, "Ben cinsel saldiri olayina yardim etmedim. Böyle bir seyi su anda ögreniyorum" dedi.



Cevdet D. ise kendisinin hiç yukari çikmadigini kaydederek, "Ben arabada oturuyordum ve hiç eve yani yukari çikmadim. O yüzden böyle bir olaydan ne haberim var nede bilgim var. Zaten olay günü İçel’e geldigim için pismanim. Artik tahliyemi talep ediyorum" diye konustu.



Taraf avukatlari da savunma yaparken, iddia makami da saniklarin tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

Mahkeme heyeti Seyfetullah S.’nin yakalama emrinin devam etmesine, sahislarin tutukluluk halinin devamina karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Olayin geçmisi

2 Ekim 2020 tarihinde sabah saatlerinde merkez Yenisehir ilçesi Batikent Mahallesi Soydas Sitesi’ne bir araçla gelen 3 kisiden silahli olan bir kisi, Seher Aslan Özkurt’un oturdugu sitenin 10. katina çikti. Silahli sahsi karsisinda gören Özkurt, kaçmak için apartmanin yangin merdivenine yöneldi. Kaçan kadinin pesinden giden saldirgan, silahini art arda 5 el atesleyerek Seher Aslan Özkurt’u öldürdü. Süpheli, daha sonra sitenin önünde bekleyen otomobile binerek kaçti. Görgü taniklarinin verdigi bilgiler ve çevredeki güvenlik kamerasi görüntülerinden aracin plakasini belirleyen polis, süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti. Olaya karistigi belirlenen otomobil bir süre sonra Adana’da durdurularak, içindeki Baris S. ve Cevdet D. gözaltina alindi. Olayla ilgili firari olan Seyfetullah S.’nin ise aranmasina devam ediliyor.
Kaynak: İHA