Sadikoglu, Basin Mensuplari Bir Araya Geldi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Malatya’miz için belirtilen marka sehir ifadesinin içerisini doldurmadigimiz sürece marka olma sansimizi olusturmus olmayiz. Bir marka sehir olabilmek için ekonomisi güçlü, birliktelik kültürünün olusmasi lazim” dedi.

Sadikoglu, Basin Mensuplari Bir Araya Geldi
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi ve yönetim kurulu üyeleri, ‘10 Ocak Çalisan Gazeteciler’ günü dolayisiyla düzenlenen kahvaltida basin mensuplariyla bir araya geldi.

Programinda konusan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, sehrin siyasetten, sivil toplum kurulusa kadar her birimin birlikte hareket ettigi takdirde gelisecegini vurgulayarak, “Ekonomisi iyi olan ve sosyal dinamigi oturan, siyasetin barisik oldugu bir il sehrin içerisinde birlikte istisare edebilmek kültürünü olusturuldugu projeler hazirlanirken birbirine danisilan bir ortamda sehrin gelisimi hepimize katki saglayacaktir” dedi.

“ Bilgi akisini saglamak adina mücadele ediyorsunuz”

Sadikoglu, gazetecilerin sadece 10 Ocak’ta degil her zaman hatirlanmasi gerektigini ifade ederek, “ 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle basinla bulusma programi yapmayi Ticaret ve Sanayi Odasi olarak uygun gördük. Bugün Malatya’mizin disa açilan yüzü olabilme adina, bazi seylerin dogru yapilabilmesi adina sizlerin vermis oldugu gayretler önemli. Gece gündüz demeden yeri geldigi zaman ailemizi ihmal etmek suretiyle, yeri geldigi zaman özel hayatinizi hiçe saymak suretiyle Malatya’nin bilgi akisini saglamak adina mücadele ediyorsunuz. Gazeteciler sadece 10 Ocak da degil her zaman hatirlanmasi gerekir” seklinde konustu.

Gazetecilerin sehrin gelismesinde önemli etken oldugunu altini çizen Sadikoglu, “Gazetecilerin yaptigi is bir sehirden önem arz etmek suretiyle sehrin gelisimini ya da geri gitmesini bariz bir sekilde etkilemekte. Çünkü bir sehirde ciddi isler gerçeklesiyorsa bunu onore edilmesi lazim. Bu ciddi isleri gerçeklestiren bürokrat, dairedeki çalisan personeller, kurum amirleri, siyasetçi, sivil toplum örgütündeki insanlar sizin söylemlerinizle onore edilmeli, desteklenmeli, örnek gösterilmeli. Bir ilin dinanizmine is yapmamak suretiyle o ilin gelistirmemek, katki saglamamak suretiyle sadece kurumlari isgal etmek, sivil toplum örgütünde, bürokraside, siyaset de sehrin sadece rutin sekilde gitmesini saglamak, ileri bir sekilde gitmesi için çaba göstermemek o sehre en büyük ihanettir. Onu da sizlerin ifsa etmesi lazim ve sizlerin bu noktada çalismayanlarin da is yapmaya sevk etmeniz lazim ve bunu da yapiyorsunuz. Bu anlamda da sehrin gelismesinde önemli etken oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Ticaret ve Sanayi Odasi olarak, iyi seyler yapildiginda takdir edilmesinden motive olduklarini ve eksiklikleri oldugu takdirde basin tarafindan uyarildigi zaman dogru isler yapilabildigini vurgulayan Sadikoglu, “ Bizler bu sehrin çocuklariyiz. Bu sehir bizler için önemli. Bu anlamda dik durmaya gayret gösteriyorsunuz. Durusunuzu bozmadan yapmis oldugunuz çabalar bu ilin gelismesinde önemli etkendir. Ticaret Sanayi Odasi basinda yönetim kurulu temsilen yönetim kurulu ile yapmis oldugumuz çalismalarda bunu görüyoruz. Geldigimiz günden beri maas almiyoruz. Harcirah almiyoruz tümünü kaldirdik. Bizim burada yaptigimiz iyi seylerde takdir edilmek bizi motive ediyor. Ama yaptigimiz eksiklikler de sizler tarafindan uyarildiginda daha dogru isler yapabilme gayreti içerisine girmeye çalisan bir Ticaret Sanayi Odasi ilin ekonomisini ciddi bir boyutta degistirebilecegine inaniyoruz” diye konustu.

Sehrin kalkinmasi için sivil toplum örgütleriyle, bürokratlarla hep birlikte hareket etmesi gerektigini belirterek “ Istiyoruz ki sivil toplum örgütleriyle, siyasetçisiyle buradaki bürokratlarla kisir çekismeden uzak ilimizin ön plana çikmasi birlikte hareket etme, haksizlik yapmama, bürokrasi ve sivil toplum örgütlerinde yalan söylememe kültürü olussun. Ilin gelisimi için gayret gösteren insanlar, sizler tarafindan bu noktada dogru yapiyorsa takdir edilsin. Eksik ya da abarti, sov yapiyorsa da bu noktada ifsa edilip sehrin geri gittigini bu sekilde insanlara duyurmaniz kutsal ve önemli. Mücadele edip bir seyler yapiliyorsa takdir edilmeyi görmek ve bunun yaninda çalismayi sürdürüp isi gelistirmeyi gayret göstermesi gerekir” dedi.

“ Marka bir sehir olabilmek için güçlü ekonomi ve birliktelik kültürünün olusmasi lazim”

Sadikoglu, Malatya’nin marka sehir olmasi gerektigini bunun içinde siyasetçilerin ve sivil toplum kuruluslarinin çaba göstermesi gerektigini vurguladigi konusmasinda, “Ekonomisi iyi olan ve sosyal dinamigi oturan bir il, siyasetin barisik oldugu bir il sehrin içerisinde birlikte istisare edebilmek kültürünü olusturuldugu projeler hazirlanirken birbirine danisilan bir ortamda sehrin gelisimi hepimize katki saglayacaktir. Marka sehir Malatya bunu içerisini doldurmadigimiz sürece marka olma sansimizi olusturmus olmayiz. Bir marka sehir olabilmek için ekonomisi güçlü, birliktelik kültürünün olusmasi lazim. Sehirdeki bazi seylerin burada olup baska sehirde olmamasi lazim. Çaba gösteren siyasetçi, sivil toplum örgütünün samimi olmasi lazim. Sehri gelistirerek var olmaliyiz” ifadelerine yer verdi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Baskani Mehmet Aydin, gazetecilik mesleginin zor bir meslek olduguna deginerek, “ Gazetecilerin sorunu çok saymakla bitmez. Ama benim temennim 2022 yili gazetecilerin sorunlarini çözüldügü, özgürce haber yapabildikleri bir yil olur. Hatirlanmak güzel bir sey. Gazetecilik çok zor bir meslek. Emek isteyen maddi karsiligi fazla olmayan bir meslek” diye konustu.

Ticaret ve Sanayi Odasi’nda gerçeklestirilen kahvaltiya, TSO baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, TSO Meclis Baskani Hasan Özkan, TSO Yönetim kurulu üyeleri, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Baskani Mehmet Aydin, Anadolu Basin Birligi Baskani Zeki Dag, Anadolu Basin Yayin Birligi Baskani Filiz Yavuzkurt, Basin Ilan Kurumu (BIK) Malatya Sube Müdürü Ibrahim Yalinbas, Televizyon Yayincilari Isveren Sendikasi (TEVSEN) Baskan Yardimcisi Mustafa Eren ve basin çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA