Polonya'da Günlük 60 Ile 140 Bin Vaka Bekleniyor

Polonya Saglik Bakani Adam Niedzielski, ülkede Covid-19’un besinci dalgasinin basladigini ve gelecek ayin ortasinda günlük 60 ile 140 bin arasi vaka beklediklerini açikladi.

Polonya'da Günlük 60 Ile 140 Bin Vaka Bekleniyor
Polonya Saglik Bakani Adam Niedzielski düzenledigi basin toplantisinda, ülkede Covid-19’un besinci dalgasinin yavas yavas baslamakta oldugunu, çalistiklari model geregi besinci dalgada zirvenin gelecek ayin ikinci yarisinda görülecegini ifade etti.

Ülkede Omicron mutasyonu vakalarinin gün geçtikçe arttigini belirten Niedzielski, uzmanlarla birlikte yaptiklari analizler neticesinde ülkede, gelecek ayin ikinci yarisindan itibaren günlük vaka sayilarinin 60 bini bulacagini belirtti.

En kötü senaryoya göre günlük vaka sayisinin 140 bini bulabilecegini kaydeden Niedzielski, besinci dalgaya hazirlik kapsaminda hastanelere yatak ve oksijen tüpü sevkiyatinin da sürdügünü aktardi.

Ihtiyaç duyulmasi halinde ordudan yardim almak için çalismalarini sürdüren Polonya Saglik Bakanligi’nin açikladigi rakamlara göre, son 24 saatte ülkede 10 bin 445 yeni Covid-19 vakasi tespit edildi. Salginin basindan bu yana 4 milyon 323 bin 483 vaka görüldügü ülkede hayatini kaybedenlerin sayisi ise 102 bin 309 olarak kaydedildi.
Kaynak: İHA