Marmaris'te Kendini Yakan Vatandasla Ilgili Belediye Açiklamada Bulundu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde dün Süleyman Ekici isimli vatandasin, üzerine benzin dökerek kendini yakmasi ve sonrasinda hayatini kaybetmesi üzerine Marmaris Belediyesi bir açiklama yayimladi.

Marmaris'te Kendini Yakan Vatandasla Ilgili Belediye Açiklamada Bulundu


Marmaris Belediyesi’nden yapilan açiklamada "Öncelikle belirtmek isteriz ki böylesine üzücü bir hadisenin yasanmasindan ötürü hepimiz müteessiriz. Vatandasimizi kaybetmek hepimizi derinden etkilemis, oldukça fazla üzmüstür. Marmaris Belediyesi Emlak Istimlak Müdürlügü tarafindan 14.01.2022 tarihinde Beldibi Mahallesi Tugcuoglu Sokak’ta bulunan belediyeye ‘park alani’ olarak terk edilen tasinmazin üzerinde 5-6 ton civarinda oldugu tahmin edilen mangal kömürünün depolandigi görülmüstür. Ilgili personel tarafindan söz konusu isgal fotograflanarak ilgili birimlere intikal ettirilmistir. Izinsiz ve haksiz olarak depolanan kömürlerin kaldirilmasi için belediye zabita ekiplerine bilgi verilmistir. Zabita ekipleri ayni gün yerinde tespit için bölgeye intikal etmistir. Belediyenin hüküm ve tasarrufu altinda olan söz konusu alanda isgalci oldugu tespit edilen ve kömürlerini koyan Süleyman Ekici isimli vatandasimiza sözlü uyarida bulunularak alani bosaltmasi için 17 Ocak 2022 pazartesi gününe kadar süre verilmistir. Ancak Pazartesi günü ekipler tekrar söz konusu alana gittiklerinde alanin bosaltmadigi görülmüstür. Kendisine tekrar 3 günlük ek süre verildigi sözlü olarak söylenmesine ragmen olay yerinden ayrilip kisa bir süre sonra aracindan aldigi benzin bidonu ile üzerine benzini dökerek zabitalarin karsisina dogru yürürken bir vatandasin elindeki çakmagi almaya çalismasi sirasinda kendini atese vermistir. Olayin sokunu hemen üzerlerinden atan ekipler çevredekilerin de yardimiyla alevleri söndürerek ilk müdahaleyi yapmis ve olay yerine çagirilan saglik ekipleri vatandasi yarali olarak hastaneye kaldirmistir. Iddia edildigi gibi zabita ekiplerinin herhangi bir baskisi olmamis, vatandasimizla herhangi bir tartisma yasanmamis, isgalle ilgili resmi bir islem de yapilmamistir. Zabita ekiplerinin yasal görevleri geregi tamamen uyari maksadiyla yapilan bu denetimin elim bir sekilde sonuçlanmasi hepimizi derinden üzmüstür. Adli makamlara intikal eden olayla ilgili Belediye Baskanligimizca da gerekli idari tahkikatin baslatilmis olup bildirir, hayatini kaybeden Süleyman Ekici’ye Allah’tan rahmet yakinlarina bassagligi dileriz ‘’ sözlerine yer verildi.



Baskan Oktay olayin takipçisi olacak

Konu ile ilgili olarak, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’in çok üzgün oldugunu, hiçbir olayin insan canindan daha kiymetli olmadigini, hayatini kaybeden vatandas için Allahtan rahmet, yakinlarina sabir diledigini belirtirken konunun yakindan takipçisi oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA