HDP Önünde Evlat Nöbeti Tutan Ailelere Saldiri Iddiasi

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigi iddiasiyla 870 gündür HDP il binasi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti büyük bir kararlilikla sürüyor. Evlat nöbeti tutan Celil Begdas ile Sadin Elhaman, HDP’li oldugunu iddia ettikleri kisiler tarafindan saldiriya ugradiklarini ileri sürdü.

HDP Önünde Evlat Nöbeti Tutan Ailelere Saldiri Iddiasi


Diyarbakir’da, HDP il binasi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti 870’nci gününde. Ailelerden Celil Begdas ile Sadin Elhaman’in, önceki hafta Cuma günü eve gittikleri sirada HDP il binasinin arka girisinde HDP’li kisi veya kisilerin saldirisina ugradigi iddia edildi. Aileler, duruma tepki göstererek basin açiklamasinda bulundu.

HDP’liler tarafindan zincirle saldiriya ugradigini iddia eden Sadin Elhaman, Bayram Elhaman’in babasi oldugunu, 2017 yilindan bu yana oglunun HDP’liler tarafindan kandirilip götürüldügünü öne sürdü. 14 Ocak 2022 aksam saatlerinde Celil Begdas ve Haci Göger ile eve gittiklerini söyleyen Elhaman, “HDP il binasinin arka tarafindan bulunan cadde üzerinde bizim yolumuzu kestiler ve darp ettiler. Buna karsilik olarak onlardan asla çekinmiyorum. Hayvan baglamada kullanilan zincirle saldirip parmagimi kirdilar. Bize saldiranlar 4 kisiydiler, 3 kisi arabada bir diger kisi ise asagida bekliyordu” dedi.



“BU SALDIRI HEPIMIZE YAPILMIS BIR SALDIRIDIR, ÖLÜMÜNE BURADAYIZ”

Esine yapilan saldiriya tepki gösteren Ayten Elhaman, “Bizim canimizdan can aldilar. Anne ve babalar olarak yilmayacagiz. Evlatlarimizi bizden aldilar, daglarda ölüme mahkum ettiler ki, benim esim ve Celil Begdas eve döndükleri sirada Cuma günü saat 16.00 civarinda HDP il binasinda çalisan çayci, yollarini kesip pusu kurmuslar. Ne haklari var. Bakiniz esimi ne hale sokmuslar. Hem çocugumu kaçirdilar, canimizdan can aldilar. Simdi ise esime ve Celil Begdas’a saldirmislar. Bu saldiri hepimize yapilmis bir saldiridir. Ölümüne buradayiz. Ya zafer, ya ölüm diyerek buraya geldik. Artik yeter diyoruz ve bitsin. Buradan dagdaki çocuklara da sesleniyorum. Kaçip gelin, güçlü devletimiz var, kaçin teslim olun” diye konustu.



“ONLARDAN KORKMUYORUZ VE YILMAYACAGIZ”

Saldiriya ugradigini iddia eden Celil begdas da, “Geçtigimiz Cuma günü biz burada evlat nöbetinde tuttuktan sonra saat 16.00 siralarinda Sadin Elhaman ve Haci Göger ile eve gidiyorduk. HDP’nin arka tarafindan asagiya indik ve ben taksi çagirmistim. Sadin Elhaman ile Haci Göger caddenin karsi tarafina geçti. Bu sirada kapüsonlu biri, el kaldirarak beni çagirdi. O sirada Sadin Elhaman’i çagirdim. Tabi burada ismi F. olan kisi bize arkadaslariyla birlikte pusu kurmuslardi. O sirada yanina gittigimizde cebinde bulunan zinciri çikarip saldirmaya basladi.

Onunla bogusurken, Sadin Elhaman geldi yanimiza ona da saldirarak parmaginin kirmasina neden oldu. Bunun anlami HDP bizlere gözdagi vermeye çalisiyor. Biz ilk günde söyledik onlardan korkmuyoruz ve yilmayacagiz. Böyle arka kapilardan HDP’ye girip sonrada bize saldirmakla hiçbir yere varamazlar. Hiç kimse bizleri korkutamaz ve davamizdan vazgeçmeyecegiz” seklinde konustu.



Arkadaslarina yapilan saldiriyi evlat nöbeti tutan aileler olarak nefretle kinadiklarini belirten Süleyman Aydin, “Burada tek gayemiz var ve hepimiz evlatlarimizi istiyoruz. Biz kesinlikle yilmayacagiz ve çocuklarimiz için mücadelemizi verecegiz. 900’ncü günde Türkiye burada nöbette olacagiz. Tüm anne ile babalari Diyarbakir’a destek vermeye bekliyoruz” ifade etti.

(Sedat Irmak / IHA)
Kaynak: İHA