Esi Yanik Tedavisi Gören Adami 100 Bin Lira Dolandirmisti, Yakalandi

Isparta’da yanik tedavisi gören hasta esi için çare arayan vatandas, kendisini doktor olarak tanitan dolandiriciya 100 bin lirasini kaptirdi.

Esi Yanik Tedavisi Gören Adami 100 Bin Lira Dolandirmisti, Yakalandi
Olay, 12 Ocak’ta meydana geldi. Antalya’dan esinin tedavisi için Isparta’ya gelen 68 yasindaki Osman Sahin, kendisini doktor olarak tanitan ve yardim edecegini söyleyen bir kisi tarafindan 100 bin lira dolandirildi.

68 yasindaki Osman Sahin, rahatsiz olan esinin tedavisi için Antalya’dan Isparta’ya gelerek kendisini doktor olarak tanitan ve yardim edecegini söyleyen bir kisi tarafindan 100 bin lira dolandirildi. Yasanan olay öncesi Osman Sahin ile bulusan sahis, aksam saatlerinde Sahin’i bir otele yerlestirerek 125 TL ödeme yapti. O anlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Ertesi gün Osman Sahin’in yaninda yaklasik 100 bin lira oldugunu ögrenen sahis, paranin çalinma ihtimaline karsi bankaya yatirilmasi gerektigini söyledi.

Osman Sahin, bunun üzerine özel bir bankadan kendi adina hesap açtirdi, 100 bin lirayi hesaba yatirdi. Osman Sahin hesap açtirirken kullandigi numaraya ait sim kartini ise sahsa verdi. Sahis, sim kart üzerinden internet bankaciligi araciligiyla Sahin’in 100 bin lirasini kendi hesabina gönderdi. Paranin bankaya yatirildigini sanan Osman Sahin, ardindan yeniden otele döndü. Dolandirildigini ise bankanin kendisini aramasi sonrasi ögrendi.

Osman Sahin, “Esim rahatsiz oldugu için kan takviyesine ihtiyaci vardi. Bunu duyan dolandirici, ’ben Norveç’te doktorum, yegenim Isparta’da yasiyor, size yardimci olacak’ dedi.

Biz de Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde bulustuk, sehir merkezine geçtik. ’Üzerinde para varsa çalinmasin’ diyerek benden bankada hesap açmami istedi. Üzerimde 100 bin TL nakit para vardi. Bankada hesabimizi açtik, parayi yatirdik. Daha sonra benden sim kartimi istedi, sim kartimi kendi telefonuna takarak benim hesaptan kendi hesabina transfer etti” dedi.



Dolandirildigini, bankanin kendisini aramasi sonrasi ögrendi

Kendisine yardim ettigini sandigi sahis tarafindan aksamüstü dolandirildigini anlayan Sahin, “Aksam üzeri beni bankadan aradilar. ’Osman Bey, sizin bankada yüklü miktarda paraniz vardi su an gözükmüyor’ deyince biraz durakladiktan sonra otelde bulunan çocuga telefonumu gösterdim. Çocuk telefonuma baktiktan sonra, ’Amca senin hesabina 100 bin TL giris olmus ama o para çekilmis’ deyince aninda bankayi aradik. Banka kartimizi ve sim kartimizi iptal ettirdik. Ben korktum daha sonra emniyeti aradik, polisler otele gelip sordular. Sorduktan sonra bizi emniyete götürdüler, orada sikayetçi oldum. Toplam 100 bin liram gitti. Çok magdurum” dedi.

Sakarya, Istanbul ve Isparta’da ortak operasyon yapan ekipler, 141 saatlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardindan Isparta’da oldugunu tespit ettikleri S.Ü.’yü gözaltina aldi. 16 ilde 25 ayri suça karismaktan aranan sahis, emniyetteki islemleri tamamlaninca adliyeye sevk edildi.

Zanli, çikarildigi nöbetçi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA