Elazig'da 2021 Yilinda 1 Milyar 497 Milyon TL Yatirim Tesviki

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Tesvik Uygulama Genel Müdürlügü yayinladigi ‘Yatirim Tesvik Belgeleri’ istatistiginde 45 yatirim tesvik belgesi ile son yillarin en iyi performansini gösteren Elazig, 1 milyar 497 milyon yatirim tutari ve 2 bin 242 istihdam ile dikkat çekti.

Elazig'da 2021 Yilinda 1 Milyar 497 Milyon TL Yatirim Tesviki
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Tesvik Uygulama Genel Müdürlügü 2021 yili iller itibari ile yayinlanan ’Yatirim Tesvik Belgeleri’ istatistiginde Elazig 45 yatirim tesvik belgesi ile son yillarin en iyi performansini gösterdi. Yayinlanan istatistikte, Elazig 45 yatirim tesvik belgesi için 1 milyar 497 milyon yatirim tutari ve 2 bin 242 istihdam ile dikkat çekti. Elazig TSO Yönetim Kurulu Baskani Asilhan Arslan da, “Içinden geçtigimiz tüm zor sartlara ragmen gösterilen performans için is dünyamizi kutluyorum. Bu tablo önümüzdeki süreç içerisinde Elazig’in vizyonunu da ortaya koymustur” dedi.



“Elazig’in gerçek potansiyelini daha yansitabilmis degiliz”

Baskan Arslan açiklamasinin devaminda ise 2021 yili Elazig’in yatirim tesvik belgelerindeki basarinin sevindirici oldugunu ve tüm zor sartlara ragmen gösterilen performansin ilin vizyonunu ortaya koydugun belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Tesvik Uygulama ve Yabanci Yatirimlar Genel Müdürlügü tarafindan açiklanan 2021 yili istatistiklerinde Elazig 45 Yatirim Tesvik Belgesi ve yatirim tutari ile son yillarin en yüksek performansini göstermistir. Toplam 1 milyar 497 milyon tutarindaki bu 45 yatirim ile hedeflenen istihdam ise kisa vadede 2 bin 242 kisidir. 24 Ocak 2020 yilinda yasanan Elazig merkezli büyük deprem felaketi, ardindan baslayan ve tüm dünyayi etkisi altina alan pandemi sürecinin ekonomiye olan yansimalari ve buna bagli olarak döviz kurlarindaki dalgalanmalara ragmen ilimiz is dünyasi yatirimlarinda hiz kesmemistir. Elazig’in zengin potansiyel kaynaklari ile OSB’lere saglanan 6. bölge desteklerinin avantajlari elbette yatirimlara hiz veren itici bir güç olmustur. Ancak, ilimiz is dünyasinin tüm olumsuzluklara ragmen ortaya koymus oldugu yatirim istahi ve girisimcilik ruhu her türlü takdirin üzerinde bir durus olmustur. Ben bu vesile ile öncelikle her bir yatirimcimizi ayri ayri tebrik ediyorum. Altyapi çalismalari büyük bir hizla devam eden TEKNOVA OSB, Tarima Dayali Besi Ihtisas OSB ve planlama asamasinda olan Karakoçan-Kovancilar-Palu Karma OSB ve Karakoçan Tarima Dayali Besi Ihtisas OSB ile önümüzdeki dönem ilimizin yatirimlarda çok daha farkli bir noktaya ulasacagini ön görüyoruz. Bu hususta basta Valiligimiz olmak üzere, Belediyemiz, STK’larimiz ve tüm paydaslarimizla birlikte çok yogun bir sekilde girisimlerimizi ve çalismalarimizi sürdürüyoruz. Özellikle bu zor dönemde ilimize yatirim hususunda görüsmelerde bulundugumuz is insanlarimizin gösterdikleri kararli duruslari için sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA