Diyarbakir'da Kar Yagisi Trafik Kazalarina Neden Oldu

Diyarbakir’da etkili olan kar yagisi maddi hasarli trafik kazalarini da beraberinde getirdi. Kazalarla birlikte kilitlenen yollarda bazi sürücüler, kurallari hiçe sayip bisiklet yolunda gitti. Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Diyarbakir'da Kar Yagisi Trafik Kazalarina Neden Oldu
Diyarbakir’da bugün öglen saatlerinde baslayan kar yagisi kentte beyaz örtüyle kapladi. Kar yagisinin yogun oldugu bölgelerde birçok maddi hasarli trafik kazasi meydana gelirken, kazalar sebebiyle yollar kilitlendi. Araçlarin dikkatli bir sekilde seyrettigi kar yagisi sirasinda bazi sabirsiz sürücüler ise trafik kurallarini hiçe sayarak bisiklet ve yayalar için yapila yolardan geçtigi görüldü.

Büyüksehir belediyesi ekipleri de, olusabilecek buzlanmalara karsin tuzlama çalismasi yapti.

Vali Karaloglu, uyarida bulundu

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, yaptigi açiklamada vatandaslara dikkatli olma uyarisinda bulunarak, “Kiymetli hemsehrilerim, aman dikkat. Diyarbakir’imiz genelinde etkili olan kar yagisi ve buzlanma nedeniyle olusabilecek trafik kazasi riskini en aza indirmek için lütfen dikkatli ve tedbirli olalim” ifadelerini kullandi.

Zirai don uyarisi yapildi

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlügü Diyarbakir Bölge Tahmin ve Uyari Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, "Diyarbakir il genelinde yogun kar 20 santim ve üzeri seklinde olacagi tahmin ediliyor. Rüzgarin genellikle güneydogu yönlerden, çarsamba günü kuzey ve dogu yönlerden kuvvetli yer yer kisa süreli firtina saatte 40-70 kilometre esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yogun kar yagislarinin, 20 Ocak 2022 sabah saatlerinde etkisini kaybedecegi tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayi, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çig tehlikesi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir" denildi.
Kaynak: İHA