Bosanma Asamasindaki Esini Sokak Ortasinda Vuran Zanlinin Yargilanmasina Devam Edildi

İçel’de bosanma asamasindaki esini, sokakta silahla yaraladigi gerekçesiyle hakkinda 30 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan sanigin yargilanmasina devam edildi.



İçel 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya sanik Serif A., tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Saldirida yaralanan müstekinin eski karisi Derya D. durusmaya katilmazken, taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmada Adli Tiptan gelen rapor üzerine savunma yapan müsteki avukati, müvekkilinin kesinlikle sigara içmedigini belirterek, "Eve gidip vekalet almistim. Raporda bu hususta karisiklik oldugu açiktir. Asil olarak müvekkilin mevcut yaralanmasinin fiziken muayene edilip yaralanmasinin durumuyla ilgili rapor düzenlenmesi oldugundan rapor içerigindeki bu açiklamalarla ilgili daha fazla arastirma yapilmasina gerek yoktur. Müvekkil son durusmadan sonra yeniden ameliyat olmadi. Ameliyatin ertelendigini biliyorum" dedi.

Sanik Serif A. ise müstekinin sigara içtigini ve raporda yazanlarin dogru oldugunu iddia etti.

Olay ani izlendi

Mahkemede olay yeri kamera görüntüsü izlendi. Görüntülerde, sanigin gri renkli araçla geldigi, yaya olarak yürümekte olan magdurun yanina hizli sekilde gelip durdugu, saçindan tutup yere düsürdügü, daha sonra da elindeki silahla magdura seri sekilde ates edip aracina binerek oradan ayrildigi görüldü.

Olay yerinden ayrildiktan sonra olay yerine döndügüne dair bir kayda rastlanmadigi, olaydan bir süre sonra olay yerine vatandaslarin ve polislerin geldigi görüldü.



Müsteki avukati Serap Angay, müvekkiline halen tehdit mesajlarinin atildigini belirterek, "Bu bile sanigin tahliye oldugunda neler yapacagini göstermektedir. Görüntülerden de anlasilacagi üzere müvekkilime öldürülme kastiyla ates edilmistir. Müvekkilim sans eseri hayattadir. Öldürmeye tesebbüs eylemi gerçeklesmistir. Sanigin amacinin öldürmeye tesebbüs oldugu raporla da sabittir. Tutukluluk halinin devamini talep ediyoruz" diye konustu.



Sanik Serif A. da olaydan dolayi pisman oldugunu savunarak, "Tutuksuz yargilanmak istiyorum. Olayi oldugu gibi anlattim. Kesinlikle öldürme kastim yoktu. Yaralamadan dolayi da pismanim. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandi.

Avukatlari ve sanigi dinleyen mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Olayin geçmisi

İçel’in merkez Akdeniz ilçesi Camiiserif Mahallesi’nde 29 Aralik 2020’de Derya D., sabah ise gittigi sirada bosanma asamasindaki esi tarafindan silahli saldiriya ugramisti. Yaralanan Derya D., İçel Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilmis, olay sonrasi Adana’da yakalanan zanli Serif A. tutuklanmisti. Serif A. hakkinda "kasten öldürmeye tesebbüs", "cebir tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" ve "ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma" suçlarindan 16 yildan 30 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.
Kaynak: İHA