Asur Kalesi Ve Peygamber Kabirleri Çevre Düzenleme Çalismalari Tamamlandi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Egil ilçesinde Asur Kalesi ile Peygamber Kabirlerini birbirine baglayan çevre düzenleme projesinde çalismalarini tamamladi.

Asur Kalesi Ve Peygamber Kabirleri Çevre Düzenleme Çalismalari Tamamlandi
Büyüksehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel öneme sahip mekânlarinin turizme kazandirma amaciyla yatirimlarina devam ediyor. Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, barindirdigi tarihi ve turistik alanlar nedeniyle kentin inanç turizmi destinasyonu olan Egil’de “Asur Kalesi ve Peygamberler Kabirleri Çevre Düzenleme” projesinde çalismalarini tamamladi.

Çalisma kapsaminda, yerli ve yabanci turistlerin daha rahat ziyaret edebilmelerini saglamak amaciyla 5 bin metrekare alan içerisine 1,8 kilometre uzunlugunda yürüyüs yolu insa edildi. Ahsap travers ve kiremit irmiginin kullanildigi yürüyüs yolunun, gece estetik bir görünüme kavusmasi ve ziyaretçilerin yönlerini rahat bir sekilde bulmalari için led isiklandirmayla aydinlatildi.

Çevre düzenlemesi kapsaminda ziyaretçilere ilçenin tarihi hakkinda bilgilendirici ve gidecekleri alani rahat sekilde bulmalari saglamak için belirlenen alanlara 2 karsilama, 2 güzergâh ve 8 tanitim levhasi yerlestirildi. Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, yesillendirme çalismalari kapsaminda Subat ayinda Asur Kalesi ile Peygamber Kabirleri arasindaki alani çesitli agaç ve bitkilerle süsleyecek.
Kaynak: İHA